• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O müfettiş ispiyoncu

Yeniakit Publisher
2013-08-12 21:12:12 - 2013-08-12 21:12:28
O müfettiş ispiyoncu

Cumhuriyet gazetesinin pazar günkü sayısında manşetten “Alevi olduğu için mağdur edildiğini” ileri sürdüğü Milli Eğitim Müfettişi Cengiz Karahan, “ispiyoncu” çıktı. Müfettiş Karahan, 28 Şubat sürecinde ‘dindar personel’ avı yaparak, resmi bir yazıyla bunları dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu’na övünerek anlatıp, mükafatlandırılmak istemiş.

FURKAN ALTINOK / ANKARA
Cumhuriyet gazetesinin pazar günkü sayısında manşetten “Alevi olduğu için mağdur edildiğini” ileri sürdüğü Milli Eğitim Müfettişi Cengiz Karahan, “ispiyoncu” çıktı.
Cumhuriyet gazetesi sözkonusu haberde, “Hakkında soruşturma açılan bir okul müdürünün, ‘Şikayetçilerim Alevi’ dediğini, bunun üzerine bakanlığın yeni müfettiş gönderdiğini” ileri sürmüştü. Haberde, “mağdur” olarak lanse edilen Müfettiş Cengiz Karahan’ın sorgusunda, “Ben Aleviyim, Alevilik suçsa ben bu suçu işliyorum, ömür boyu da işleyeceğim” dediği aktarılıyordu.
DİNDAR PERSONELİ FİŞLEYİP,
BOSTANCIOĞLU’NA JURNALLEMİŞ
Müfettiş Karahan’ın sabıkasının hayli kabarık olduğu ortaya çıktı. Karahan, 28 Şubat sürecinde ‘dindar personel’ avı yaparak, resmi bir yazıyla bunları dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu’na övünerek anlatıp, mükâfatlandırılmak istemiş.
İŞTE BELGESİ
Cengiz Karahan’ın Aksaray İlköğretim Müfettişi olarak görev yaptığı dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu’na gönderdiği Mayıs 2002 tarihli resmi belge, jurnalci sicilini açıkça ortaya koyuyor.
Belgede Karahan, inançlı personele karşı mücadele halinde olduğunu övünerek anlatıyor; örnek olarak da, Haziran 1997’de Ardahan Çıldır’da görev yaparken, aday öğretmenler için düzenlenen kursa tesettürlü bir şekilde katılanlar hakkında gereğini yaptığından bahsediyor.
“CUMA NAMAZINA GÖNDERMEDİM…”
Karahan, “Yine aynı yıl içinde Çıldır İlçesi’nin bir köyünde teftiş yaparken, Ahmet Yörük isimli bir öğretmen, mesai saatleri içinde ve teftiş devam ederken, işi bırakarak Cuma Namazı kılmaya gitmek istedi. Ben de ‘ders saatinin bitmediğini, dersi bırakarak Cuma’ya gitmesinin uygun olmadığını’ söyledim. Ders bitene kadar öğretmen görevine devam etti” diyor.
VE MÜKAFAT BEKLİYOR
Karahan ardından da Bakan’dan tayininin Ankara’ya alınmasını istiyor. Müfettiş Karahan’ın Anasol-M döneminde yerine getirilemeyen bu talebi 2011’de gerçekleşiyor. Karahan, Bostancıoğlu döneminde yaptıramadığı Ankara’ya tayinini bu dönemde yaptırıyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23