• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O fişlemeler Komisyon’da

Yeniakit Publisher
2013-02-25 21:19:00 - 2013-02-25 21:22:22
O fişlemeler Komisyon’da

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyon Başkanı Yaşar Karayel, 28 Şubat’ta yaşanan post-modern darbede komutanların din adamlığı bile yaptıklarını söyledi. Karayel, tarikatların ve liderlerinin araştırılması amacıyla Diyanet İşleri Başka

YENİ AKİT/ANKARA - Karayel, Diyanet bünyesinde kurulan Diyanet Araştırmaları Merkezi (DİYAM)’nin yönetimine de Milli Güvenlik Kurulu Psikolojik Harp Daire Başkanlığı’nda görev alan komutanların getirildiğini ifade etti.
“DİYANET’TE FARKLI İŞLER
YAPILDIĞINA…”
Yaşar Karayel, 28 Şubat post-modern darbenin öncesi ve sonrasında yapılanları, partisinin İl Danışma Meclisi toplantısında anlattı. Karayel, 28 Şubat’ta insanlara yapılan zulümlerde, işkencelerde devletin her kurumunun kullanıldığı gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da kendi amaçları doğrultusunda çalıştırıldığını aktardı. Karayel, yapılan darbede, Diyanet’te farklı işler yapıldığına dair komisyon olarak belgelerin temin edildiğini ifade ederek, “28 Şubat döneminde askerler, Diyanet’e, alınan kararlar doğrultusunda görevler vermiş. 28 Şubat soruşturmasında yapılan işlerin hukuksuz olduğunu görüyoruz. Hukuksuzluk içerisinde insanlara bu zulüm ve işkenceler yapıldı. Bunlar, sadece din adamlarına, dindarlara yapılan işler değil. Bir de dindarlara kendi elleriyle yaptırılan işler ortaya çıktı” dedi.
TARİKATLARI FİŞLEME FORMU
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 28 Şubat dönemine ait komisyona gönderdiği raporu paylaşan Yaşar Karayel, Diyanet’e verilen görev ve bunları yapmayanlarla ilgili hukuksuzlukların net olarak ortaya çıktığını anlattı. Karayel, Diyanet’in raporunda ise o dönemde il ve ilçe müftülüklerine gönderilen talimat olduğunu hatırlatarak, şu bilgileri verdi: “Diyanet’in gönderdiği yazıda, ‘Topluma din hizmeti sunmak ve toplumu din konusunda aydınlatmakla görevli başkanlığımızın, toplumumuzun dini inanç ve yaşayış tarzları konusunda bilgi sahibi olmasında zorunluluk vardır. İl ve ilçe müftülükleri, görev bölgelerinde mevcut tarikatları tespit edip bunlarla ilgili bilgileri tarikat liderleri, tarikat liderlerine yakın insanlardan bilgi alınıp forma yazılacaktır. Bu form ortaya çıktı. Tarikatlar ve bunların müntesipleri ile ilgili bilgiler alınırken, bunların, başkanlığınızca toplumu din konusunda aydınlatma çerçevesinde değerlendirileceği, hiçbir tarikat liderinin endişe duymaması gerektiği özellikle anlatılacaktır. Bu konuda endişe yaratılacak davranışlarda bulunulmamalıdır. Bilgi, form her bir tarikat için ayrı ayrı doldurulacak. Bu formlar en geç 30 Nisan 1997 tarihine kadar acele olarak başkanlığımıza gönderilecek.’ İşte Türkiye’de bütün çalışmalar bu talimatlarla bu şekilde yapılmış. Sonuçta yapmayan din adamları meslekten atılmış. Maaş kesme, kınama ve benzeri cezalar verildiğini görüyoruz.”
“DİYAM’IN YÖNETİCİLERİ ASKER”
Yaşar Karayel, 28 Şubat’ta Diyanet’te araştırma merkezi kurulduğunu ve adına DİYAM denildiğini belirtti. Karayel, Diyanet bünyesinde kurulan bu merkezin yönetiminde görev alanların ise din adamları değil komutanlar olduğunu öğrenince de şaşırdıklarını ifade etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23