• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O büyükelçi de sabıkalı çıktı

Yeniakit Publisher
2017-10-20 11:39:00 - 2017-10-20 11:44:14
O büyükelçi de sabıkalı çıktı

Kanberra Büyükelçisi Ahmet Vakur Gökdenizler’in de sicilinin kabarık olduğu ortaya çıktı.

CHP’li Moğultayların damadı Avustralya’nın Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı’nın konsolosluk çalışanlarına yönelik uyguladığı mobbinge sessiz kalan Kanberra Büyükelçisi Ahmet Vakur Gökdenizler’in 28 Şubat’ın muktedirlerine yaranmak için ispiyonculuk yaptığı ortaya çıktı. Gökdenizler, ABD’de Houston Başkonsolosu olduğu dönemde siyasi tarihimizin en utanç verici vakalarından birinde başrol oynamış. 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi’nden milletvekili seçilen fakat başörtülü olduğu gerekçesiyle dönemin DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit tarafından adeta linç edilerek meclise girmesi engellenen Merve Kavakçı’nın vekilliğinin düşürülmesi için adeta espiyonaj faaliyeti yürütmüş. Yükselmenin yolunun despotlara yaranmaktan geçtiğini düşünen Gökdenizler’in işi gücü bırakarak Kavakçı aleyhinde bilgi topladığı ve bu bilgileri Ankara’ya hızlıca ulaştırarak Kavakçı’nın vekilliğinin düşmesi için her türlü gayreti gösterdiği saptandı. 

HASAN AĞABEY İFŞA ETMİŞ

Gökdenizler’in bu rezaletini rahmetli genel yayın yönetmenimiz Hasan Karakaya ağabey 2015’in Ekim ayında kaleme aldığı “Gammazcı Büyükelçi” başlıklı yazısıyla ifşa etmiş. “Merve Kavakçı’yı gammazlayan bir Başkonsolos ise, “Büyükelçilik”le taltif ediliyor” sözleriyle kızgınlığını dile getiren Karakaya ilgili yazısında şu ifadelere yer vermiş: “Ahmet Vakur Gökdenizler adlı Büyükelçi, 1997 yılları arasında “Houston Başkonsolosu” olarak görev yapmış! İşte bu yıllarda; 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi’nden İstanbul Milletvekili seçilen Merve Kavakçı’nın “ABD vatandaşı” olduğuna dair  bilgiye ulaşabilmek için; gece dememiş, gündüz dememiş araştırmış ve elde ettiği bilgiyi, hem de “yıldırım kripto” ile Ankara’ya, yani Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit’e ileterek, “vekilliğinin düşmesini” sağlamış! İşte böyle bir adam.”

İDDİALARA SESSİZ KALMIŞTI

Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı’nın, konsolosluk çalışanı Hakan Gümüş’e yönelik mobbing iddialarıyla ilgili ulaştığımız Gökdenizler, soruları yazılı istediğini belirtmiş fakat daha sonra hiçbir şekilde geri dönüş yapmamıştı.

Akit dünkü haberinde CHP’li Moğultayların damadı Avustralya Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı’nın yaptığı zorbalıkları gündeme taşımıştı.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23