• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O bombacı yakalandı

Yeniakit Publisher
2013-02-14 21:08:00 - 2013-02-14 21:09:20
O bombacı yakalandı

Gazetemize parça tesirli ses bombası atan 3 kişiden biri olduğu belirlenen M.Y. yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü’nün titiz çalışmasıyla izine rastlanan ve uzun süre takip edilen saldırgan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bomba

İSTİHBARAT SERVİSİ
Yaklaşık iki ay önce 11 Ocak’ta gazetemiz Akit’in baskı tesislerine parça tesirli ses bombası atan hainlerden biri yakalandı. Bombalı saldırıyı gerçekleştiren üç kişiden biri olan ve saldırıyı organize ettiği anlaşılan M.Y. (21) isimli şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü’nün titiz çalışması sonucu yakalandı ve sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Uzun süredir takip edilen ve hareket halinde olduğu anlaşılan saldırganın kimlerle irtibatı olduğu araştırılıyordu. Sonunda geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul’da kıskıvrak yakalanan bombacı M.Y.’nin emniyetteki sorgusunda, bombalı eyleme katıldığını itiraf ettiği ifade edildi.
ÇIKARILDIĞI MEHKEMECE TUTUKLANDI
Emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edilen saldırgan, burada susmayı tercih etti. İstanbul’da oturduğu öğrenilen bombacı M.Y.; salı günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yasadışı korsan gösterilere katıldığı belirtilen bombacının araç yakma ve molotoflu saldırılarda bulunan sicili kabarık biri olduğu anlaşıldı. 11 Ocak 2013 tarihinde gazetemizin basıldığı matbaa tesislerine yapılan bombalı saldırının ardından güvenlik kameralarına yakalanan saldırganların üç kişi oldukları anlaşılmıştı. Saldırı olayını organize eden kişi olduğu anlaşılan M.Y’nin yanında bulunan diğer iki kişinin yakalanması için aramalar devam ediyor.
Gazetemizin basıldığı İstanbul Bağcılar’daki matbaa tesislerine 11 Ocak 2013 günü gece 22:00 sularında atılan el yapımı ve parça tesirli üç bombadan ikisi patlarken, patlamayan bir bomba ise bomba imha ekibinin marifetiyle etkisiz hale getirilmişti. Türkiye’nin baş belası terör konusunda sergilediği ilkeli ve dik duruşuyla dikkat çeken gazetemiz Akit’in hedef alınması, terörün sona erdirilmesi için önemli adımların atıldığı süreci sabote etmek için medyaya gözdağı mesajı olarak değerlendirilmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23