• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O avukatın görevine son veriliyor

Yeniakit Publisher
2014-06-24 07:52:00 - 2014-06-23 22:23:49
O avukatın görevine son veriliyor

Akit’in haberi üzerine açıklama yapan TRT Genel Müdürlüğü; TRT’nin Ege Bölgesi temsilciliği ile sözleşme imzaladığını iddia eden ve TRT aleyhine rapor aldıran avukat İbrahim Yayla’nın, TRT ile olan sözleşmesinin feshedileceğini bildirdi.

RT Genel Müdürlüğü; TRT’nin Ege Bölgesi temsilciliği ile sözleşme imzaladığını iddia eden ve TRT aleyhine rapor aldıran avukat İbrahim Yayla’nın, TRT ile olan sözleşmesinin feshedileceğini açıkladı.

AKİT, TRT’NİN AVUKATININ TRT ALEYHİNE ÇALIŞTIĞINI BELGELEDİ

Gazetemiz; “TRT’nin temsilcisi TRT aleyhine çalışş başlıklı haberinde, avukat İbrahim Yayla’nın, TÜBİTAK ve TRT’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşması kayıtlarının montaj olduğuna ilişkin kayıtları, cebinden para vererek İngiltere’de yeniden tahlil ettirdiğini deşifre etmişti.

YAYLA, DAVALARDA VEKİL OLARAK ANLAŞMA YAPILAN AVUKATLARDAN

TRT Genel Müdürlüğü, söz konusu haberimiz hakkında açıklamada bulundu. Açıklamada; gazetemizde yer alan “TRT’nin temsilcisi TRT aleyhine çalışş başlıklı haberde, TRT’nin Ege Bölgesi Temsilciliği yaptığı iddia edilen avukat İbrahim Yayla’nın bir kısım faaliyetlerine yer verildiği hatırlatılarak, “TRT’nin Ege Bölgesi temsilciliği yoktur. İbrahim Yayla isimli avukat, TRT’nin kadrolu avukatlarının gidemediği (belirli meblağların altında, coğrafi olarak uzak yerlerdeki) davalarda vekil olarak anlaşma yapılan avukatlardan biridir” denildi.

YAYLA, TRT SIFATIYLA İŞ YAPAMAZ; TRT SIFATINI KULLANAMAZ

Açıklamada; “TRT; İbrahim Yayla’nın yaptığı iş ve eylemlerden asla mesul değildir; çünkü kendisi ne kadrolu personelimiz ne de temsilcimizdir. İbrahim Yayla, TRT sıfatıyla iş yapamaz; TRT sıfatını kullanamaz. Haberinizde de bu hassasiyetimizi önemsemenizi rica ederiz. İbrahim Yayla’nın TRT ile olan sözleşmesi de feshedilecektir” ifadeleri kullanıldı.

PARALEL DEVLET YAPILANMASININ SES KAYITLARINI AKLAYAN RAPOR HAZIRLATMIŞ

Gazetemizin, “TRT’nin temsilcisi TRT aleyhine çalışş başlıklı haberinde, TRT’nin yanı sıra AVEA’nın da avukatlığını yapan İbrahim Yayla’nın, paralel yapılanmanın TRT’deki İzmir imamı olduğunun iddia edildiği belirtilerek, “Geçtiğimiz sene 19 bin TL civarında kazanan İbrahim Yayla’nın şahsi hesabından 17 bin 500 TL harcayarak paralel devlet yapılanmasının ses kayıtlarını aklayan rapor hazırlatmış. Gazetemize konuşan avukat İbrahim Yayla, “Raporun ücreti benim şahsi hesabımdan ödenmiştir” denilmişti.

Haberde; İbrahim Yayla’nın, “Ben TRT’nin Ege Bölgesi temsilciliği ile sözleşme imzaladım. TRT’nin konuyla ilgili ses kayıtlarına ilişkin rapor hazırladığına ilişkin bilgim yok. Ben demokrasinin gelişmesi için rapor hazırladım. TRT’ye avukatlık yapmam rapor hazırlamama engel değil. Haberlerinizin ardından TRT ve Avea ile ilişiğim kesilirse gazetenize dava açarım ve kaybettiğim ücretin tahsil edilmesine talep ederim” ifadeleri kullandığı yer almıştı.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23