• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

NT’den sansür

Yeniakit Publisher
2014-01-24 15:22:22 - 2014-01-24 15:32:59
NT’den sansür

Hükümetle yaşadığı gerilim sonrası her geçen gün yalnızlaşıp marjinalleşen Gülen grubu, şimdi de yasaklama stratejisi geliştirdi.

HABER MERKEZİ - Gülen grubu bünyesindeki kitap satış mağazası NT, hükümete yakın yazarların kitaplarını mağazalarında satmama kararı aldı. NT’nin aldığı karara göre gazetemiz yazarı Yavuz Bahadıroğlu’nun da aralarında bulunduğu pek çok yazarın kitapları mağazalarda satılmayacak. Karara göre, yazarımız Yavuz Bahadıroğlu, Ülke TV programcısı Turgay Güler ve Senai Demirci gibi isimlerin kitapları NT mağazalarında satışı yasaklandı. Sosyal medyada karara tepki gösteren pek çok kullanıcı “NT’yi kınıyorum” tag’iyle paylaşımlarda bulundu. Bu durum, gittikçe marjinalleşen Cemaat’in, daha da yalnızlaşması olarak yorumlandı.

“FİŞLEMEDEN ŞİKÂYET EDENLER AMBARGO KOYUYOR”

Bahadıroğlu’nun kitaplarını yayınlayan Nesil Yayınları, kendilerine yönelik bir sipariş iptali gelmediğini bildirirken, Bahadıroğlu ise yaptığı açıklamada, “Allah (cc)’ın kırmadığı kalemi kimse kıramaz. Ben ki bu konularda şu ana kadar mutedil davranmaya, kimseyi kırmamaya çalıştım. Yazılarımda bunu bu şekilde işledim. Ama bir fayda sağlamamış. Ambargodan, fişlemelerden şikayet edenlerin herhangi bir yazara ambargo koymaları düştükleri durumu açıkça göstermektedir. Biat etmemiş olmak herhalde böyle bir sonuç doğurdu. Son söz olarak şunu söylemeliyim ki, Allah bir kulunu yere düşürmek isterse başkasının çelme takmasına dahi gerek kalmaz, kendi ayakları üzerine devrilir” dedi. Bahadıroğlu, NT’yi defalarca aratmasına rağmen kendisine dönüş yapılmadığını kaydetti.

Aradığımız NT Mağazaları’ndan konu ile alakalı bir açıklama gelmedi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23