• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Norveç'ten 'veto' açıklaması: Üzüntüyle karşıladık

Yeniakit Publisher
2024-04-19 01:35:00 -
Norveç'ten 'veto' açıklaması: Üzüntüyle karşıladık

Norveç, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto edilmesini üzüntüyle karşıladıklarını açıkladı.

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, 15 üyeli BMGK'de Cezayir tarafından Filistin'in BM'ye tam üyeliğini talep eden karar tasarısı oylamaya sunulması ve daimi üye ABD'nin "hayır" oyu ile reddedilmesine ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.

Tasarının veto edilmesini üzüntüyle karşıladıklarını kaydeden Eide, Norveç'in Filistin'in BM'ye tam üyeliğini desteklediğini belirtti.

Eide, "Norveç, Filistin'in devlet olma hakkının sadık bir destekçisidir. İki devlet çözüm, Filistin ve İsrail arasında kalıcı barışın tek yolu." ifadelerini kullandı.

ABD'nin "hayır" oyu kullandığı tasarı, 12 "evet" ve 2 "çekimser" oy almıştı.

İngiltere ve İsviçre "çekimser" kalırken, Rusya, Çin, Fransa, Cezayir, Malta, Ekvator, Guyana, Slovenya, Sierra Leone, Mozambik, Güney Kore ve Japonya "evet" oyu vermişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şeyh Şamil bu

Şu ingiliz keferesonin oynadığı oyuna bakın hele. Önce Osmanlıdan kopardı Şımdi de mahalle kadar kalan bir avuç yere devlet hakkı bile tanımıyor. Bir de çekimser kalıyor ki ne şiş yansın ne de kebap. Yani asıl sorumlusu değilmiş gibi uzaktan uzaktan yahudiyi destekliyor araplara belli etmeden düşmanlıklarını almadan.

İsraile vaad

188 üye , 5 daimi üyenin kölesi ise boş verin bu saçma kulubü. Swift yıkılırsa herkes rahat eder.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23