• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nokul tarifi: Samsun nokulu (Kuru baklava tadında) tarifi nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2022-08-04 09:50:00 - 2022-08-04 10:37:24
Nokul tarifi: Samsun nokulu (Kuru baklava tadında) tarifi nasıl yapılır?

Samsun'un en özel lezzetlerinden olan ve uzun süre bozulmadan tazeliğini koruyan, hazırlarını aratmayacak kadar lezzetli bir nokul tarifi.

Samsun Nokulu (Kuru Baklava Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

-1 adet yumurta
-Yarım su bardağı su
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-2 yemek kaşığı sirke
-Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
-Yarım paket kabartma tozu

Arası için;

-1 küçük kase şeker
-250 gr kuru üzüm
-1 kase fındık
-Birazda kuş üzümü (İsteğe bağlı)
-Açmak için nişasta
-150 gr tereyağ veya margarin
-1 çay bardağı sıvı yağ

Samsun Nokulu (Kuru Baklava Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur için sıvı malzemeleri karıştırıp ardından un ve k. Tozunu ilave edip orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım. Bezelere ayırıp 15 dk. dinlendirelim. Hamuru nişasta ile baklavalık yufkadan bir tık kalın olacak şekilde açalım. Üzerine erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ karışımından her yerine gelecek şekilde damlatalım. Sonrasında biraz şeker serpelim ardından yeteri kadar fındık kırığı ve üzüm serpiştirip rulo saralım. Üç parmak kalınlığında kesip tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23