• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nişanyan'dan Kılıçdaroğlu açıklaması: Bu kadar akılsız olmaları mümkün değil

Yeniakit Publisher
2023-08-02 20:17:00 -

Vatan Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iki tur arasında anlaşmasına tepki gösteren Sevan Nişanyan, 'Bunun yegane açıklaması tarife sığmayacak ölçüde budala insanlar olabilir bu partinin başında.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Vatan Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile anlaşmasını yorumlayan Sevan Nişanyan, '6'lı masanın partnerlerine danışılmadan bir 7'li koalisyon kurmanın ne gereği vardı. Bu budalalıkla açıklanamayacak bir hadise, bir operasyondur bu.' diyerek tepki gösterdi.

Nişanyan'ın açıklaması şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ meselesini deşeyim mi? sizin için iki seçim arasında Kemal Kılıçdaroğlu çok değişik bir davranış sergiledi. Ümit Özdağ diye bir fenomen var Türk siyasetinde, gençler arasında az da olsa ilgi gören toplam yüzde 1 oyu var belki. CHP birtakım hesaplar nedeniyle Ümit Özdağ arasında bir görüşmeye ihtiyaç duydu. Ümit Özdağ ile görüşmeyi neden göstere göstere yaptılar. Bu görüşmenin sonunda birçok anlaşma imzalandığını ona bakanlık verileceğini ve koalisyon kurulduğunu açıklama gereği duydular. Bundan nasıl bir fayda umdular. 6'lı masanın partnerlerine danışılmadan bir 7'li koalisyon kurmanın ne gereği vardı. Bu budalalıkla açıklanamayacak bir hadise, bir operasyondur bu. Bunun tek bir nedeni var Kürt oyları azaltmak istersen böyle bir şey yaparsın. Bir marjinal partiyi göstere göstere ortak yaparsan bunun tek bir anlamı vardır. Kürtler bize oy vermesin demektir. Bunun yegane açıklaması tarife sığmayacak ölçüde budala insanlar olabilir bu partinin başında. Ben buna inanmıyorum. Bu kadar akılsız olmaları mümkün değil, ben buna inanmıyorum.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

Sadece o mu neler yanlış yapmadılar ki ? 6 lı masa zaten tam bir facia idi . İrili ufaklı terör partileri ile ittifak tam bir iş bilmezlik . Hele yüzde bir iki oy Olan partilere 39 m vekili verilmesi siyasi tarihin ne desem. ahmaklığı mı desem en hafif tabirle . CHP zihniyetini değiştirmeli yoksa kim gelirse fazla bir şey değişmez .

Bursalı

Üst akıl türk baharını gerçekleştirip büyük Kürdistan için Türkiye'den koparmaya çalıştığı vilayetleri özerklik veya iç savaş yoluyla Türkiye'den ayırmayı hedefliyor İttihatçılar nasıl Osmanlıyı parçaladılar sa günümüzdeki versiyonları da Türkiye Cumhuriyeti ni parçalamaya çalışıyor bütün kutuplastirmalarin ve otekilestirmenin sebebi budur uyanın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23