• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nikon gözünü Samsung'a dikti!

Yeniakit Publisher
2015-12-03 15:32:00 -
Nikon gözünü Samsung'a dikti!

Optik ekipmanlar ve görüntüleme cihazları üreten Nikon'un, Samsung'un kamera bölümünü satın aldığı iddia ediliyor. Peki, Nikon, Samsung kamera bölümü ile ne yapacak?

Fotoğraf ve görüntüleme teknolojileri üreticisi Nikon, çok büyük bir iddia ile gündeme geldi. Söylentilere göre Nikon, Samsung’un kamera bölümünü satın almak için girişimlere başlamış. Aynasız segmentinde başarılı fotoğraf makinaları ve lensler üreten Samsung’un, bir türlü istediği satış ivmesini yakalayamadığı, Sony, Canon ve Olympus gibi firmaların gerisinde kaldığı bilinen bir gerçekti. Samsung, bu kötü gidişata kökten bir son verip kamera bölümünü satmayı düşünüyor olabilir.

Nikon, Samsung kamera bölümünü satın alıp ne yapacak?

Eğer bu satın alma işlemi gerçekleşirse Nikon, Samsung’un üretmiş olduğu 1 inç ve APS-C sensörlerinden, Samsung NX sistem teknolojisinden ve en önemlisi de Samsung NX objektif üretim hattını kullanarak piyasadaki yerini iyice güçlendirebilir. Samsung’un telefon pazarında yer alan ürünlerinin kamera açısından iyi bir performans sergilemesi, tüketicilerin Samsung marka fotoğraf makinalarına yönelmesini engelliyor.

Aynasız fotoğraf makinası yerine telefon kullanmayı tercih eden kullanıcılara çözüm bulamayan Samsung, bakalım kamera bölümünü iddia edildiği gibi Nikon’a satacak mı?

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23