• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nijerya'dan kritik Nijer kararı

Yeniakit Publisher
2023-08-05 22:17:00 -
Nijerya'dan kritik Nijer kararı

Nijerya'da Senato, Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun darbenin yaşandığı Nijer'e asker gönderme talebini reddetti.

Senato Başkanı Godswill Akpabio, yaptığı açıklamada, Tinubu'nun Nijer'e askeri müdahale için destek isteğini değerlendirdiklerini ancak bu isteğin doğru bir adım olmadığını belirtti.

Senatonun Nijer'e askeri gönderilmesi talebini kabul etmediğini aktaran Akpabio, Nijer'deki siyasi çıkmazın askeri müdahale yerine siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini söyledi.

Akpabio ayrıca Tinubu'dan Nijer ve Nijerya'nın yıllardır sahip olduğu "samimi ilişkiyi" koruyacak kalıcı çözümler bulmasını istedi.

Nijerya Devlet Başkanı ve aynı zamanda Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Başkanı olan Tinubu, dün, Senatoya mektup yazarak Nijer'e askeri müdahale için destek istemişti.

Nijer'deki darbe

Nijer'de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane (Ömer) Tchiani, 28 Temmuz'da Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli cuntanın liderliğini üstlenmiş ve geçiş hükümetinin başına geçmişti.

Bazum, 26 Temmuz'dan bu yana şahsi konutunda tutuluyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kartalbey

Abd ve Fransa önderliğindeki emperyalistler önce piyonlarını devreye sokacak. Nijerya bu piyonlardan biri idi. Senegal bir başka piyon ancak Nijerya bu işe girmeyince Senegal de muhtemelen müdahaleden uzak duracaktır. Geriye Boko haram, Deaş gibi kanlı örgütler kalıyor. Şimdi onları devreye alacak batılılar. Şayet bunlar da başarılı olamazlarsa o zaman batı kendi kuvvetlerini bir bahaneyle harekete geçirecektir zira uranyum kaynaklarını Rusya'ya kaybetmek istemezler. Allah Nijer'in yardımcısı olsun.

deniz HAN

AFRİKAYA SİHALARI VERMEK LAZIM HEPSİNE BU BATILI EMPERYALİSTLERİ KOVALASINLAR VURA VURA FRANSA NE OLDU SİKTİRİP GİDİYORSUN DEĞİL Mİ??  FRANSA SENİN AĞZINA DAHA SIÇACAĞIZ AVRUPADA KARIŞSIN GÖRECEKSİN KURU EKMEK YEDİREMİYECEKSİN HALKINA FRANSA İÇİ KARIŞSIN YANSIN FRANSA YAKIN YIKIN AFRİKALILAR SİZLERİ SÖMÜRDÜ FRANSA AFRİKADA FRANSIZ BAYRAKLARINI İNDİRİN HEPSİNİ ÖLDÜRÜN NERDE FRANSIZ ASKERİ GÖRDÜNÜZ SİLAHI ÇEKİN VURUN PU.TLARI I FRANSA 1789 DA ZULÜM BAŞLADI DÜNYADA SENİ YİYECEĞİZ FRANSA UFACIK devletçik kalacaksın FA.İŞE ULUSSSS
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23