• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Niğde’deki saldırıda Suriye parmağı

Yeniakit Publisher
2014-03-22 09:16:00 - 2014-03-21 23:11:56
Niğde’deki saldırıda Suriye parmağı

Niğde’deki silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Adem Çoban ve astsubay Adil Kozanoğlu dün dualarla toprağa verildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin tamamı yakalanırken, İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırganlardan ikisinin Arnavut, birinin Kosova doğumlu olduğunu ve Arapça konuştuklarını ifade etti. Ala, saldırının, Suriye içerisinde faaliyet gösteren bazı grupların işi olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ - Önceki gün Niğde’nin Ulukışla ilçesi yakınlarında uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Adem Çoban ve jandarma astsubay Adil Kozanoğlu için dün Adana Valiliği bahçesinde resmi tören düzenlendi.

"FİTNECİLERİN ATEŞİNE DÜŞMEYECEĞİZ"

Dua edilmesinin ardından şehit cenazeleri, cenaze araçlarına konuldu. Şehit polis memuru Adem Çoban’ın cenazesi memleketi Ceyhan ilçesine bağlı Dokuztekne köyünde, astsubay kıdemli üstçavuş Adil Kozanoğlu’nun cenazesi de Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde toprağa verildi. Kozanoğlu’nun cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Muhammet Gevher, “Şehidimizi uğurlarken feryat etmeyeceğiz, fitnecilerin ateşine düşmeyeceğiz. Çünkü onların hedefi bu önemli günlerde bizleri fitne ateşine düşürmek” derken, eşinin naaşı önünde ağıtlar yakan Elif Kozanoğlu ise, “Saldırıyı yapanlar boşuna gururlanmasın, Allah onların belalarını verecek” dedi. Saldırıda hayatını kaybeden kamyon şoförü Turan Yaşar da Ankara’da toprağa verildi.

3. TERÖRİST DE YAKALANDI

Öte yandan; saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan 3. terörist de yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Ulukışla ilçesine bağlı Köşkönü köyü camisi önünde aracıyla seyyar olarak ekmek satan esnaf, kendisinden alışveriş yaparak 50 dolar veren ve para üstünü almayan kişiden şüphelendi. Jandarmaya haber verdikten sonra bu sırada cami önünde bulunan köylülerle zanlıyı etkisiz hale getiren esnaf, köye gelen güvenlik güçlerine teröristi teslim etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23