• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nevruz’da dostluk ve sevgi mesajları

Yeniakit Publisher
2013-03-17 21:49:00 - 2013-03-17 21:50:13
Nevruz’da dostluk ve sevgi mesajları

Nevruz bayramı kutlamaları yurdun dört bir yanında olaysız bir şekilde geçti. Birçok farklı ilde kutlanan Nevruz bayramı, barış sürecinin başlattığı kardeşlik ülküsünü ortaya koydu. Bazı yerlerde ufak çaplı gerginlikler yaşanırken genellikle dostluk ve ka

HABER MERKEZİ
Nevruz bayramı kutlamaları da barış sürecinden nasibini aldı. Yıllardır birçok olaylı Nevruz kutlamalarına sahne olan ülkemizde bu sene olaysız bir Nevruz yaşadı. BDP başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yurdun dört bir yanında organize ettiği Nevruz kutlamalarında ufak tefek gerginliklerin yanında taşkınlık yaşanmadı.
KUTLAMALAR İSTANBUL’DA OLAYSIZ GEÇTİ
BDP’nin Zeytinburnu Kazlıçeşme’de düzenlediği Nevruz etkinliğinde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Etkinlikte BDP’liler, sabahın erken saatlerinden itibaren Kazlıçeşme Meydanı’na geldi. Alanın çeşitli noktalarında yiyecek ve içecek satış noktalarıyla tuvaletler kurulduğu görüldü. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ile görüntülerinin de barkovizyondan yayınlandığı etkinliğe, EMEP ile çeşitli sivil toplum kuruluşları da katıldı. Mitingde, BDP genel başkanı Selahattin Demirtaş milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Sabahat Tuncel de yer aldılar.
DEMİRTAŞ: DESTEK ALACAĞIZ
Demirtaş, Kazlıçeşme’de yaptığı konuşmada “Barış süreci barışın dili ve insanların ölmeyeceği gençlerin birbirini öldürmeyeceği bir müzakere masasını desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
MEKTUPLAR YARIN GİDECEK
BDP Sakarya İl Başkanlığı tarafından Erenler ilçesinde de Nevruz etkinliği düzenlendi. Erenler ilçesindeki eski havyan pazarının bulunduğu bölgede düzenlenen etkinlik öncesinde Sakarya Emniyet Müdürlüğü ve çevre illerden gelen çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Etkinliğe BDP Muş Milletvekili Demir Çelik de katıldı. Çelik, İmralı’dan Avrupa, Kandil ve BDP’ye gönderilen mektupların cevaplarının geldiğini belirterek, ‘’Bu mektuplar, yarın heyet tarafından İmralı’ya gidecektir’’ dedi.
BULDAN: SÜRECE DESTEK
VERİN Kİ BARIŞ GELSİN
BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise partisinin il başkanlığı tarafından Konya’da düzenlenen Nevruz kutlamalarında, bu coğrafyada yaşanan 30 yıllık savaş sürecinin sonunda bir barış sürecine girildiğini söyledi. Herkesin bu sürece katkı sunması gerektiğini dile getiren Buldan, yediden yetmişe herkesin bu süreçte görevini yerine getirmesi gerektiğine dikkati çekti. Buldan, ‘’Bu sürece katkı verin, destek verin ki, bu coğrafyaya barış gelsin, analar ağlamasın, çocuklarımız toprağın altına girmesin’’ dedi.
Erzurum’da düzenlenen kutlamalarında ise karşıt görüşlü gruplar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.
NEVRUZ ADANA’DA DA KUTLANDI
 BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, Dağlıoğlu Mahallesi Karasu Kavşağı’nda düzenlenen etkinlikte yıllardır yaşanan olayları gördüklerini, Ortadoğu coğrafyasında akan kanın durmadığını belirterek, ‘’Bu coğrafyada zulmedenler, haksızlık yapanlar, adaletsiz davrananlar oldu. Ama zalim davrananlara karşı Demirci Kavalar da oldu. İşte bugün Demirci Kavaların günüdür” dedi.
SAKIK: KÜRT HALKI KADERİNİ
TÜRK HALKI İLE BİRLEŞTİRDİ
Ankara’da, Nevruz bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.  BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, burada yaptığı konuşmada, Nevruz’un barış ve kardeşlik anlamı taşıdığını, ilk kez barışa çok yaklaşıldığını söyledi. Sakık, ‘’Kürt halkı kaderini Türk halkıyla birleştirdi, bu coğrafyada birlikte yaşamak istiyoruz’’ dedi. Sakık, ‘’PKK barışa karşı çıksa, Kürt halkı PKK’ya karşı çıkar’’ dedi. Konuşmanın ardından meydanda Nevruz ateşi yakıp türküler eşliğinde halay çeken kalabalık, daha sonra dağıldı.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da İzmir’de gerçekleştirilen etkinlikte, Çanakkale’de, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkeziyle bir destan yazılarak Cumhuriyet’in kurulduğunu belirtti. Kaplan, şöyle devam etti: ‘’Türkiye’nin kalbi, 21 Mart’ta Diyarbakır’da atacak. Önümüzdeki süreçte silahların sustuğu, fikirlerin konuştuğu demokratik bir Türkiye’nin çözüm haritasını sunacağız. Artık Türküyle Kürdüyle karıştık, yeni bir demokratik ulus olduk, ortak vatan edindik. Bu vatanın ortak yaşam koşullarını yeni anayasayla taçlandıracağız. Kimse barış ve kardeşlikten korkmasın, ürkmesin” diye konuştu.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23