• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nesne değil özne istiyoruz

Yeniakit Publisher
2014-12-20 07:47:00 - 2014-12-19 22:04:43
Nesne değil özne istiyoruz

“Teknolojinin arkasında koşulmaz, önüne geçilir” diyen Başbakan Davutoğlu, bilimsel düşüncenin zihniyet meselesi olduğunu, o zihniyetin inşa edilmediği takdirde nesne olunacağını, özne olunamayacağını söyledi. Ahmet Davutoğlu, özne üniversite ve özne sanayi istediklerini, nesne istemediklerini kaydetti

CEVAT KIŞLALI / İSTANBUL - Başbakan Ahmet Davutoğlu, sanayi devrimini yaklaşık bir yüzyıl sonra takip ederek arayı kapatmaya çalıştıklarını ancak Türkiye’nin intibak sürecinde olduğunu söyledi.

Sabancı Holding iştiraklerinden KordSA Global ve Sabancı Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen Sabancı Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan Davutoğlu, “Nanoteknoloji, kompozit teknolojilerde bu mesafe gittikçe daraldı, artık aylarla hesap ediyoruz. Bu, bir gurur vesilesi” dedi.

HALA ORTA SEVİYEDEYİZ

Türkiye’de orta yüksek teknolojilerin yoğunluklu, yüksek teknolojinin yüzde 3,4 seviyesinde olduğunu belirten Davutoğlu, “İstiyoruz ki bunu yüzde 15’e çıkaralım. 1 kilogram ihracatta 1,5 dolar kazanıyoruz. Almanya 4,5 dolarsa, biz en az 3 dolar kazanmalıyız. Bu da niteliksel bir dönüşüm gerektiriyor” diye konuştu.

Bilimsel düşüncenin bir zihniyet meselesi olduğuna değinen Davutoğlu,  “O zihniyet meselesini inşa edemezseniz, teknoloji alırsınız, özne olamazsınız. Biz özne devlet istiyoruz, özne üniversite istiyoruz, özne sanayi istiyoruz” dedi.

65 MİLYONLUK MÜKEMMEL TESİS

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, İstanbul Teknopark’ta Sabancı Kompozit Malzeme Mükemmeliyet Merkezi’nin temelini attılar. Güler Sabancı, Başbakan Davutoğlu adına dikilen fidanların sertifikasını takdim etti. Sabancı, “Türkiye’ye, ülkemizin potansiyeline inanıyoruz. Başbakanım, sizi yürekten destekliyoruz. Bugün ilk adım olarak 65 milyon liralık yatırımın temelini atıyoruz” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23