• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nereden nereye

Yeniakit Publisher
2014-08-30 08:00:00 - 2014-08-30 16:47:55
Nereden nereye

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da yayınlanan devletin en tepesindeki isimlerin eşlerinin köşkte çekilmiş başörtülü fotoğrafları, akıllara, milletin oyu ile seçilen ancak mecliste yemin edeceği sırada lince maruz kalan başörtülü Merve Kavakçı’yı getirdi. Kavakçı, son fotoğraf için, “Bu fotoğraf, Türkiye’nin fotoğrafıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunisa Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun Çankaya Köşkü’nde çekilmiş fotoğrafı, akıllara başörtülü olmasından ötürü Meclis’te yemin etmesine bile izin verilmeyen Merve Kavakçı’yı getirdi.

KÖŞKTE TÜRKİYE’NİN FOTOĞRAFI

Gazetemize konuşan Merve Kavakçı, söz konusu fotoğrafın Türkiye’nin özeti olduğunu, bu manzaraya tahammül edemeyenlerin bugünün Türkiye’sine ait olmadığını belirterek, “Bu fotoğraf, Türkiye’nin fotoğrafıdır, yadırganmaması gereken bir fotoğraf” dedi.

Türkiye’de kadınların yüzde 70’inin başını örtüğünü belirten Kavakçı, “Başörtüsü; dinimizin, kültürümüzün ve tarihimizin bir parçasıdır. Onun için başı örtülü kadınlarımızın cumhurun reisinin makamında bulunmasından daha doğal bir şey olamaz. Bu fotoğrafı eleştirenler zaten bugünün Türkiye’sine ait değiller. Zihniyet olarak bu dünün zihniyetidir. Geleceğin zihniyeti ise başı örtülü kadınları her makamda içine sindirebilen bir Türkiye olacaktır” diye konuştu.

HESAP ÇARŞIYA UYMADI, MİLLET KAZANDI

Kendisini milletvekili seçildiği dönemde örtülü olmasından dolayı linç etmeye kalkan Demokratik Sol Parti (DSP), ANAP ve  Demokrat Türkiye Partisi’nin (DTP) şimdi esamisinin bile okunmadığını kaydeden Merve Kavakçı, “Onlar bir hile yaptılar, Allah da onlara bir hile yaptı. Allah en hayırlı hile yapıcıdır.  Evdeki hesap çarşıya uymadı, millet iradesi kazandı. Ben milletvekili seçildiğim zaman milletin iradesine en büyük darbeyi yapmışlardı ama şimdi o darbe geçerli olmadı, millet kazandı” şeklinde konuştu.

DEMİREL BENİ AJAN PROVOKATÖRLÜKLE SUÇLAMIŞTI

28 Şubat döneminin cumhurbaşkanı ve postmodern darbenin sivil mimarı Süleyman Demirel’in 28 Şubat davasında tanık olarak ifadeye çağrılmasını da değerlendiren Kavakçı, “Ben, mahkemeden Demirel’in sanık olarak bilgisine başvurulması gerektiğini talep etmiştim. Demirel’in cumhurbaşkanı olarak 28 Şubat postmodern darbesinde çok önemli bir rol oynamıştır. Darbeyi körükleyen ve darbeye imkân sağlayan bir siyasetçidir. Sadece bildiklerini paylaşmamalı ve döneme ait hesap da vermelidir. Demirel, beni ajan-provokatörlükle ile suçladı o dönemde. Kendisi benim ailemi Ispartalı olması hasebi ile iyi tanımasına rağmen bunu yaptı. Milletin oyları ile seçilmiş bir vekili yemin edip görevini yapmak istemesi nedeniyle ajan ve provokatör olmakla suçladı.  Aslında, bu haddini bildir kampanyasının ikinci aşamasıydı. Ve bunu devletin en tepesindeki kişi yaptı” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23