• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nerede o faizci ekonomistler? Faiz çıktı dolar inmedi

Yeniakit Publisher
2023-07-20 16:05:00 -
Nerede o faizci ekonomistler? Faiz çıktı dolar inmedi

Merkez Bankası bir kez daha faizi artırma kararı aldı. Kararın ardından dolar 27, euro 30 liraya fırladı. Yıllardır, “Dolar çıkıyor, faizi yükseltin, ekonomi düzelsin” edebiyatı yapan muhalif ekonomistlerin tezi bir kez daha çürümüş oldu.

 yeniakit.com.tr 

Türkiye’deki muhalif ekonomistler bir kez daha yerin dibine girdi. AK Parti hükümetinin faiz karşıtı tavrını eleştirip durmadan, “Faiz yükseltin dolar düşsün” edebiyatı yapan ve muhalif sosyal medya nesline umut satan, bu sayede kendi reklamlarını da yapan sözde ekonomistler yine sınıfta kaldı.

Merkez Bankası faiz politikasını değiştirip artık faiz yükseltmeye başladı. Bugün de faiz artırıldı, Merkez Bankası 250 baz puanlık faiz artırımına giderek politika faizini yüzde 17.5'e yükseltti.

Kur fırladı

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi 26,90 TL seviyesinde bulunan dolar faiz kararı sonrası 26,93 TL'ye yükseldi. Euro ise 30,23 TL'den el değiştiriyor.

Ekonomistler yine yerin dibine girdi

Muhalif ekonomistlerin savunduğu gibi faiz artırımı yapılmasına rağmen dolar ve euro fırladı.

Faiz artırımının artık geçici bir çözüm bile olmadığı dünya ekonomisinin bir gerçeği iken, bizdeki örümcek kafalı ekonomistlerin faiz ısrarının sebebi merak konusu oldu!..

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İ. Keskin

Bırakın faizi maizi hepsi hikayeeee: Dolar/Avro her durumda yükselir. Neden? Bütün yeterlik alanlarınız küresel sermayenin eline geçmiş te ondan; binbir çeşit kara propaganda ile rezilrüsva edilen ve açıkların sebebiymiş gibi gösterilen Şeker fabrikaları, Tarişi, Tekeli, Telekomu, Sekayı, Aliminyum, Demir Çelik işletmelerini, Ataşı, İpraşı, Aliağayı.. Sümerbankı, Paşabahçeyi, nice çimento fabrikalarını, limanları, madenlerin işletme haklarını özelleştirilirken akledecektiniz..

çok sulu şey yaptılar

25 sene önce abdli devri işin içine şey yapmıştı 25 sene sonra Bitlisli şimşek abd den ketrin bu sefer işin içine çok sulu ihsal olup şey yaptı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23