• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nerede kaldı hipokrat yemini! Eğer o doktorlar gittiyse vicdansızdır

Yeniakit Publisher
2023-09-27 14:43:00 -

Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, Akit TV'de ekrana gelen Manşetlerin Dili programında Cumhuriyet'in 'Doktor yok!' başlıklı algı haberini değerlendirdi.

Türkiye karşıtlarının elinde maşa işlevi gören Cumhuriyet gazetesi yine bir algı operasyonuna girişti.

Bugünkü 'Doktor yok!' başlıklı manşetinde gerçek verileri paylaşmayan Cumhuriyet'in sözde haberi Akit TV'deki Manşetlerin Dili programında masaya yatırıldı.

Murat Alan'ın sunumuyla ekrana gelen programda Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, haberin içerisinde yer alan 'Bir kentte bir doktor' başlığına dikkat çekti.

Başlığın altındaki "Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nde istifalar sonucu çocuk cerrahi uzmanı sayısı 4 iken bu sene sayı bire düştü." ifadelerini okuyan Karahasanoğlu şunları söyledi:

"4 doktordan 3 doktor gittiyse... 4 doktor orada görevdeyken eğer 'Sabahtan akşama kadar oturuyoruz burada. Bir iş yapmıyoruz zaten. Şanlıurfa'da çocuk cerrahine gerek yok' diyorlarsa istifa etsinler, ayrı bir mevzu.

Eğer Şanlıurfa'da 4 doktor çocuklara yetişmiyorsa ve 3 doktor bundan dolayı istifa ettiyse vicdansızdırlar. Siz Şanlıurfa'yı doktorsuz bırakıp 3 ayın 6 ayın 1 senenin içerisinde bırakıp gideceksiniz ve doktor olacaksınız. Hipokrat yeminine sadık kalacaksınız. 

'Para için ben her türlü taklayı atarım' diyorsun o zaman sen. Başka bir izahı yok bunun. Ben devletimden eğitim alacağım. Devlet bana 'sana ihtiyacımız var. Şanlıurfa'da çocuklar kaza geçirdiği zaman, acilen ameliyat edilmesi gerekiyor' dediği noktada 4 doktordan 3'ü istifa ediyorsa vicdansızlıktır. 

Bu olayın arka planında neler var? Sağlık Bakanlığı'nın izah etmesi, açıklığa kavuşturması lazım. "

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

lütfü

onlar içıçak parası istemeler,ameliyatlara asistanları göndermeler, gurur,kibir,halka yukarıdan bakmnala bey efendilerin çalışma saatlerine uygun olarak sezaryenle doğum yaptırmalar.. gerçi son yıllarda biti kanlanan arpası fazla gelen yiğit apaçilerimize ,doktora,hemşireye saldıran azgın vahşilerimize, 21.yy. mağara adamı yiğitlerimize de lanetler olsun. ha bu arada ingiltereden de doktorlar kanada ya kaçıyor..heberiniz ola...

soyadını bile yağnuşş yazmuşsuğn.zekai..

o sağlık bakanı gibi sağlık bakanı gördün mü sen bu güne kadar...çarıklı erkanıharb...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23