• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nerede CHP orada illegalite

Yeniakit Publisher
2013-06-18 22:46:00 - 2013-06-18 20:47:13
Nerede CHP orada illegalite

CHP, Gezi Parkı olaylarının başladığı günlerde Kadıköy’de gerçekleştireceği mitingi iptal etti ve Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere çok sayıda milletvekili Taksim’e gitti. Ardından illegal terör örgütlerinin üyeleri, Gezi Parkı ve çevresini işgal etti.

Gezi Parkı olaylarının ardından gözaltıların başlaması CHP’yi panikletti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Gezi Parkı olaylarına atıfta bulunarak, “CHP hiçbir zaman olayların içinde olmadı. Bu halk hareketiydi. Biz gencecik çocukları ‘dinleyin’ dedik” açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu’nun, açıklamaları gerçekleri yansıtmıyor. CHP milletvekilleri dokunulmazlık zırhını kullanarak adeta provokatörlük yapıyor ve olayların büyümesine sebeb oluyor.
MUHAMMED EMİN / İSTANBUL
Gezi Parkı olaylarının ardından gözaltıların başlaması CHP’yi panikletti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında, Gezi Parkı olaylarına atıfta bulunarak; “CHP hiçbir zaman olayların içinde olmadı. Bu halk hareketiydi. Biz gencecik çocukları ‘dinleyin’ dedik” açıklamasında bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, açıklamaları gerçekleri yansıtmıyor. CHP milletvekilleri dokunulmazlık zırhını kullanarak adeta provokatörlük yapıyor ve olayların büyümesine neden oluyor.
CHP, Gezi Parkı olaylarının başladığı günlerde Kadıköy’de gerçekleştireceği mitingi iptal etti ve Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere çok sayıda milletvekili Taksim’e gitti. Ardından illegal terör örgütlerinin üyeleri Gezi Parkı ve çevresini işgal etti.
DİVAN OTELİ’NDE
BARİKAT KURDU!
CHP’li milletvekilleri, Gezi Parkı’nın boşaltılması ve eylemcilere yönelik müdahale sırasında da yeniden ortaya çıktı, eylemcilerin Divan Oteli’nde kalmasını sağladı. Yurdun çeşitli illerinde yapılan eylemlerde, CHP’li vekiller dokunulmazlık zırhını kullanarak güvenlik güçlerine tehditlerde bulundu.
CHP milletvekillerinin katıldığı duruşmalarda avukatlar organize eylemler gerçekleştiriyor. 13 Aralık 2012 tarihinde gerçekleşen Ergenekon duruşmasına 50’ye yakın CHP milletvekili katıldı, duruşmada avukatlar oturarak/ayakta ellerini masalara, ayaklarını da yerlere vurmak suretiyle duruşmanın 4 defa durmasına neden oldu. Avukatların tempo tutarak bağırmaları, hakimlerin konuşmalarını kesti ve ek iddianame okunamadı.Ergenekon davasının 276. duruşmasında, Süheyl Batum, jandarma görevlilerine müdahalede bulundu. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, heyetlerinin aldığı ara kararları okudu. Başkan Özese ara kararları açıklarken sanık avukatları tepki gösterdi, izleyiciler de mahkeme heyetini yuhaladı. Bunun üzerine Başkan Özese, yuhalayan izleyicilerin duruşma salonu dışına çıkarılması ve haklarında işlem yapılması talimatını verdi. Jandarma görevlileri Mahkeme Başkanı’nın talimatı üzerine duruşma salonu kapılarını kapattı, Süheyl Batum, kapıyı zorla açtırdı.
ERGENEKON DURUŞMASI
YAPILMADAN SONA ERDİ
CHP, İşçi Partisi ve Tüm Gençlik Birliği (TGB) üyeleriyle Silivri’de resmen terör estirdi. 8 Nisan 2013 tarihinde gerçekleşen Ergenekon duruşmasında avukatların yoklaması yapılırken, CHP milletvekilleri dokunulmazlık zırhını kullandı, duruşma salonunda slogan attı, oturdukları sandalyelere vurdu. Sanık avukatları da protestoya katıldı, sıralara vurdu, alkış ve slogan attılar. Bazı izleyicilerin hakim ve savcılara yönelik küfürler savurması dikkat çekti. Ergenekon davasında CHP milletvekillerinin protestosuyla ilk defa duruşma yapılamadan sona erdi.  
“BURASI ZAYIF NOKTA
BURADAN GİREBİLİRSİNİZ”
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de, dışarıda bulunan kalabalığı adeta galeyana getirmeye çalıştı. Özgündüz’ün, barikatların üzerine çıkarak, protestocu gruba, “Arkadaşlar bakın bakın, burası zayıf nokta buradan girebilirsiniz. Milleti buraya alın” diye yönlendirmeye çalışması dikkat çekti. Duruşma salonunun dışında toplanan kalabalık da, barikatları yıkarak duruşmanın görüldüğü salona doğru yürümeye başladı.
Jandarma ve polis ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile gruba müdahale etti. Gruptakiler, taş ve sopalarla güvenlik güçlerine karşılık verdi. Atılan taşlardan bazı gazeteciler yaralandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23