• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Neden dönmüyorsun Sayın Gülen?

Yeniakit Publisher
2014-03-20 11:19:00 - 2014-03-20 11:34:52
Neden dönmüyorsun Sayın Gülen?

Başbakan Erdoğan sürekli çağrı yapıyor, ‘Neden Pensilvanya’da yaşıyorsun, neden Türkiye’ye dönmüyorsun?' diye.. Peki Fethullah Gülen neden dönmüyor, dönemiyor?

AKŞAM'dan Murat Kelkitlioğlu'nun yazısı:

Başbakan Erdoğan günlerdir miting meydanlarından sesleniyor; ‘Neden Pensilvanya’da yaşıyorsun, neden Türkiye’ye dönmüyorsun?’.  Başbakan, Fethullah Gülen’e yönelik bu çağrıyı ilk defa yapmadı, daha önce de bu tür söylemleri olmuştu.

Ancak, Gülen Pensilvanya’da yaşamayı tercih etti. Bugün de bu kararından vazgeçecek gibi görünmüyor. Ne kadar inzivaya çekildiğini iddia etse de bugün yaşananlara bakınca bunun hiç de inziva olmadığı açıkça görülüyor. 17 Aralık’tan bu yana yaşananlara bakınca oradan Türkiye’nin istikrarına darbe vurmak daha kolay oluyor herhalde.
 

Şöyle biraz geriye gidecek olursak ilginç bir tabloyla karşılaşıyoruz aslına bakarsanız. Türkiye’de ‘emekli vaiz’ olarak bilinen Gülen’in, ki bu konuda da bazı iddialar var, Gülen’in emekli olmadığı istifa ettiği ve daha sonra ‘paralel yapı’nın verdiği yeşil pasaportla Pensilvanya’ya gittiği yolunda, Türkiye’ye gelmemesinde suçluluk psikolojisinin etkili olduğu bir gerçek. Yıllarca yanında yol arkadaşlığı yapmış kişilerin anlattıklarına bakınca bunu söylemek güç olmaz. 

Sadece yol arkadaşlarının anlattıkları da değil, son 4 gündür Zaman gazetesinde yayınlanan röportajına bakınca da Gülen’in içinde bulunduğu ruh halini anlayabiliyorsunuz. İnzivaya çekildiğini iddia eden Gülen’in tavrı tam tanımıyla politik. Hiçbir legalliği olmadığı halde bir siyasi parti lideri gibi davranıyor. AK Parti’yi bir kenara bırakın sadece Başbakan Erdoğan’ı hedefe koyan açıklamalar yapıyor. 

Röportajın yayın tarihi de oldukça manidar. Seçimlere çok kısa bir süre kala propaganda amaçlı yapıldığı çok açık.
 

Ancak öyle sorular var ki Gülen’e sorulacak! 

Mesela; Mavi Marmara saldırısında Türkiye 9 şehit vermişken neden İsrail’den yana tavır koydun? 

Türkiye’nin, birileri nemalansın diye yıllardır çözemediği terörü bitirmek için başlatılan çözüm sürecinin en önemli ayaklarından biri olan Oslo görüşmelerini neden basına sızdırdın? 

Bunun arkasından ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı’nın başkanını neden tutuklatmak istedin?  

28 Şubat sürecinde neden askerle birlikte hareket ettin? 

Yıllardır keseyi doldurduğunuz dersaneler konusunda hükümet adım atmak isteyince neden beddular etmeye başladın? 

Bu ve buna benzer soruları çoğaltmak mümkün. 

İşte bütün bunlardan yola çıkarak tekrar soruyorum! Neden Pensilvanya’da kalmayı tercih ediyorsun da Türkiye’ye dönmüyorsun? 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23