• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

NASA, astronot adaylarını PlayStation VR ile eğitecek!

Yeniakit Publisher
2015-12-16 00:54:00 -
NASA, astronot adaylarını PlayStation VR ile eğitecek!

Artık yavaş yavaş her sektöre nüfus eden sanal gerçeklik şimdi de NASA'nın Sony ile anlaşmasının meyvesi olarak.anstronotlar PlayStation VR ile eğitim görecekler.

Sanal gerçeklik sektörü oyun tarafına girdiğinden bu yana hızla gelişmeye devam ederken görünüşe göre en büyük atak Sony cephesinden geldi. İlk olarak Oculus Rift ile popülerleşen, ardından Samsung Gear VR, Google Cardboard gibi daha minimalistik versiyonlarını gördüğümüz, fakat geriden HTC Vive, Zeiss VR One ve Razer OSVR gibi birçok türevleriyle bir anda çoşan bu sektörde en ciddi adımları ilk olarak Project Morpheus olarak duyduğumuz ve resmi adı PlayStation VR olarak belirlenen cihazdan geldi.

Şimdiye kadar denediklerimiz arasında bizi en etkileyen sanal gerçeklik deneyimi olan PSVR, şimdi de uzay sektörüne de adım atıyor. NASA ve Sony'nin yaptığı anlaşma ve gerekli ar-ge çalışmaları sonrası astronot adayları yeryüzündeyken çalışmalarını PlayStation VR ile de yapacaklar.

Uzaydaymış gibi yönlendirmeler ve verilen görevleri yapmaya çalışacak adaylar ve astronotlar daha eğitimli olacaklar. Fakat iş burada bitmiyor. NASA'nın uzay programında dahil olan robotları kontrol için de kullanılması planlanan bu PSVR, ilerleyen yıllarda uzayda çeşitli yerlere şekif amacıyla gönderilecek robotların dünyadan bir bilgisayar sistemi yerine direkt olarak PlayStation VR ile yönlendirilmesi de planlanıyor.

Yani Sony, oyun sektörü duvarını PSVR ile aşarak uzay deneyimlerini NASA personeline yaşatacak. Hatta şahsen bu deneyimin ilerleyen zamanlarda PlayStation 4'e gelecek sanal gerçeklik oyunlarında da etkili olabileceğini ve ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23