• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Napolyon'a 'Osmanlı Tokadı'

Yeniakit Publisher
2016-01-10 04:29:00 -
Napolyon'a 'Osmanlı Tokadı'

Ödüllü edebiyatçı Bülent Ata, İstanbul'un fethini anlattığı 1453 İstanbul Fatihleri adlı çizgi romanından sonra Osman Abi Napolyon'a Karşı – Akka Kalesi adlı çizgi romanıyla tarihin gizli kalmış kahramanlarını günümüze taşıyor.


İsmail Bahat'ın çizimiyle hayat bulan çizgi roman, Semerkand Çocuk Yayıncılık tarafından yayınlandı. Romanda; attığı Osmanlı tokatlarıyla meşhur olan Osmanlı Akıncısı Osman Abi, can dostu Cem, Çoban, Hamza, Cezzar (Deve Kasabı) Ahmet Paşa, Timsah Terbiyecisi Deli Ömer ile Napolyon'un yardımcısı General Kleber ve Fransızlar'ın tarihteki en ünlü komutanı ve devlet adamı Napolyon karakterleri yer alıyor.

Osman Abi Napolyon'a Karşı - Akka Kalesi, tarihin unutturduğu kahramanlarımızla bizi yeniden buluşturuyor. Napolyon komutasındaki Fransız ordusu, 1798 yılında önce Mısır'ı, sonra Ariş, Han Yunus, Gazze, Yafa ve Hayfa'yı yani bugünkü Filistin'i işgal eder. Napolyon'un asıl hedefi oradan başlayarak bütün doğuyu ele geçirir. Ancak önüne Akka Kalesi çıkar. Cezzar Ahmet Paşa komutasındaki Osmanlı ordusu ile tokadıyla meşhur Osman Abi, usta okçu Cem, timsah terbiyecisi Deli Ömer ve birbirinden farklı kahramanlar Napolyon'a büyük bir ders verir. Her yıl 4 milyondan fazla kitap basan Semerkand Çocuk Yayınları tarafından çıkartılan, Bülent Ata'nın "Osman Abi Napolyon'a Karşı - Akka Kalesi" kitabına www.semerkandpazarlama.com adresinden ulaşılabiliyor.

BÜLENT ATA KİMDİR?

1972 Çankırı doğumlu olan Bülent Ata, Ankara Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu. Şiir ve öyküleri Varlık, Dergah, Kırklar, Kaşgar, Yedi İklim, Merdiven Şiir, Notos Öykü, Karagöz, İtibar, Semerkand ve Mostar gibi dergilerde yayımlandı. Çocuk edebiyatı alanında yayımlanan özgün eserleriyle tanındı. Atlar Geliyor adlı eseri ile 2011 yılı Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı ödülünü aldı. Evli ve iki çocuk babası olan Bülent Ata halen TRT kurumunda görev yapmaktadır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23