• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Naci Görür deprem beklenen yerleri açıkladı! Tsunami kaçınılmaz

Yeniakit Publisher
2023-02-08 04:22:00 -

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 7,7'lik ve 7,6'lık depremler sonrası olası deprem beklenen yerleri katıldığı canlı yayında harita üzerinden anlattı. İşte deprem beklenen yerler ve tsunami olma ihtimali yüksek yer.

Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sunduğu programda Kahramanmaraş depremini değerlendiren Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'de olası deprem beklenen yerleri harita üzerinde gösterdi.

Tsunami kaçınılmaz

Görür, Türkiye'de çok fazla aktif fay bulunduğunu, İçanadolu bölgesi ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde deprem potansiyelinin az olduğunu belirtti. Olası deprem olacak yerlerin birinin Bingöl ve Erzincan'da olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, Güney Marmara'da bir deprem olabileceğini belirtti.

Ege Bölgesi'nde oldukça büyük deprem potansiyeli olduğunu belirten Görür, Batı Akdeniz'in de tsunami üretme potansiyeline sahip olduğunu belirterek,  bu bölgede tsunaminin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet birbey

Birileri bu lavuğa dinini sorsun varmıki

432

allah yardımcımız olsun geçmişte atalara baktığımızda atalar bu topraklar içinmi savaşıp türk devleti kurdular ayrıca uzmanlara kulak versin akp ülke geneli halkı gizlice silahlandırsınlar ne olur ne olmaz belki işgal etmeye kalkarlarsa halk ırak suriye halkı gafil gaflet içine düşmesin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23