• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Müzakere Heyeti Başkanı Dr Halil Hayya'dan açıklama! İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes teklifi hangi maddeleri içeriyor?

Yeniakit Publisher
2024-05-07 18:05:00 - 2024-05-07 20:28:08
Müzakere Heyeti Başkanı Dr Halil Hayya'dan açıklama! İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes teklifi hangi maddeleri içeriyor?

Hamas İslami Direniş Hareketi Gazze Bürosu Başkan Yardımcısı ve Müzakere Heyeti Başkanı Dr. Halil Hayya, arabucular tarafından kendilerine iletilen ateşkes anlaşmasının detaylarını aktardı.

 Yeniakit.com.tr 

"Katar ve Mısır'daki arabulucuların bize sunduğu teklif 3 aşamadan oluşuyor." diyen Hayya, "Teklif, işgalci askerlerin Gazze'den tamamen çekilmesini, yerinden edilenlerin şartsız geri dönüşünü ve ciddi bir esir takası anlaşmasını içeriyor." ifadelerini kullandı.

Üçüncü aşamanın İsrail'in Gazze'den tamamen çekilmesini içerdiğini belirten Hayya, "Bu anlaşmayla kalıcı ateşkes, yerinden edilenlerin şartsız geri dönüşü, insani yardım ve ciddi bir esir takası anlaşması hedeflerimize ulaşmış oluyoruz." dedi.

'ABD'nin kararlı olduğunu ilettiler'

Hayya, sözlerini şöyle tamamladı:

Anlaşmanın ilk aşamasının ilk gününden itibaren askeri operasyonların geçici olarak durdurulması yönünde net bir taahhüt var. Teklif, anlaşmanın ikinci aşamasında askeri operasyonların ve saldırıların kalıcı olarak durdurulmasının doğrudan ilan edilmesini içeriyor. Arabulucular, ABD Başkanı'nın anlaşmanın uygulanmasını sağlamaya açıkça kararlı olduğunu ilettiler.

Hamas'ın ateşkes anlaşmasını kabul etmesine karşın siyonist İsrail ise 1 milyonu aşkın sivilin sığındığı "güvenli bölge" ilan edilen Refah'a saldırı başlattı.

{relation id:1850922 slug:'erdogan-ile-hamas-lideri-heniyye-arasinda-kritik-gorusme-dikkat-ceken-ateskes-aciklamasi'}

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23