• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Müstafi Tümamiral Yaycı, kirli plânı anlattı: Terör koridoru İsrail’in plânı

Yeniakit Publisher
2023-10-25 11:23:00 -
Müstafi Tümamiral Yaycı, kirli plânı anlattı: Terör koridoru İsrail’in plânı

Akit TV’de “Gün Başlıyor” programına konuk olan müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, yaşanan çatışmaların perde arkasını, ABD ve İsrail’in ortak planı olan “terör koridoru”nun ayrıntılarını izleyicilerle paylaştı. İsrail’in, terör örgütünün kontrol ettiği yerleri işgal etme hevesi olduğunu belirten Yaycı, “Türkiye, sınırımızdaki şeridi önledi. Ancak İsrail, Deyrizor’a indirilen terör örgütü ile buluşma niyetinde” dedi.

Sebahattin Ayan  İstanbul

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Siyonist İsrail’in Ortadoğu’daki haritaları değiştirmek istedikleri kirli planı Akit TV ekranlarında açıkladı.

PKK/YPG gibi Amerika’nın mayın eşekliğini yapan terör örgütlerinin kurmak istedikleri ‘terör koridoru’nu ifşa eden Cihat Yaycı, şunları dile getirdi:

Mezopotamya hayali

“Türkiye Suriye’nin kuzeyinde harekatlar yapmasaydı Akdeniz’e çıkışı olan İsrail bağlantılı bir PKK/YPG devleti kurulması hedefleniyordu. Irak’ın kuzeyini istedikleri gibi şekillendirdiler. Barzani de bunların hizmetkarıdır. Barzani’nin İsrail çok iyi ilişkileri vardır. Dolayısıyla Barzani ailesinin ve şu anda Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetiminin çok ciddi İsrail bağlantıları vardır. İşte Türkiye Cumhuriyeti Devleti siyasi iradesiyle 15 Temmuz’dan sonra ilk yaptığı iş Barış Pınar, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı harekatlarıyla bu planlara kılıcını sokmuştur. İsrail, PKK/YPG’nin kontrol ettiği yerleri işgal ederse Türkiye’ye komşu olur. İsrail’in amaçlarından birisi Suriye’yi işgal etmek. Bu olayların başlangıcında birileri PKK/YPG’li teröristlere Deyrizor’un güneyine inin şeklinde emirler verdi. Ve bu bölgelerde Arap aşiretleriyle çatışmalar başladı. Bunların hepsi İsrail koridorunun oluşması içindir. Türkiye’nin yaptığı operasyonlarla sınırımıza yakın oluşturdukları şerit ortadan kalkınca İsrail’in kurmayı planladığı şeritle birleşerek PKK/YPG devleti kurulacak.”

İsrail Rusya ile müttefik

Rusya’nın İsrail’ düşman değil dost olduğunu belirten Yaycı Paşa, şöyle devam etti: “Sakın Rusya’yı İsrail’e düşman olarak görmeyelim. Çünkü İsrail’in bölgedeki en önemli müttefiki Rusya’dır. Türkiye Suriye’de hava harekâtını neden yapamıyor. Çünkü Suriye iç savaşından itibaren Suriye’nin davetiyle hava sahasını kontrol eden Rusya’dır. Rusya Suriye’ye S-300 S-400’ler konuşlandırarak, uçak filoları getirmiştir. Suriye hava sahası Amerika’nın kontrolünde de değildir. Amerika’da Rusya ile anlaşarak bu bölgede varlık sürdürüyor. Yani aslında yukarıda Ukrayna’da düşman gibi gözüken aşağıda son derece iyi dostlar. Türkiye bu bölgelerde hava harekâtı icra edemiyor. Bir kere Ekim 2022’de icra etti birde bu yıl ekim ayının başında icra etti. Onun dışında SİHA/İHA’larla belirledikleri hedeflere sınırımızı aşmadan atış yapıyor. Neden? Rusya hava sahasına Türkiye’ye izin vermiyor.

S300-400’leri bile kapatır

“Fakat İsrail elini kolunu sallayarak sık sık Suriye’nin Halep ve Şam havaalanlarını ve iç bölgelerini bombalıyor. Suriye’nin içerisinde İsrail uçakları cirit atarlar. Giderler başkenti bombalarlar, Suriye hükümetinin birimlerini vururlar. Çünkü Rusya S300-400’leri İsrail için kapatır. Aralarında bir çatışmasızlık ve faaliyetlerine engel olmama anlaşması protokolü vardır. Ve bu çok önemlidir. Ukrayna savaşının başladığı aynı gün Tel Aviv’deki Rus büyük elçisi, ‘Biz İsrail’in Suriye’deki faaliyetlerine kesinlikle engel olmayacağı protokole sadık kalacağız’ şeklinde resmi bildirimde bulunmuştur. İsrail başbakanları senede ortala üç kez Moskova’ya giderler. Bunlar dünya kamuoyunda saf insanlara masanın üzerindeki bilek güreşlerini gösterirler. Ama bunlar masanın altından el sıkışırlar.”

Aslında dostlar

ABD ve Rusya’nın bilinenin aksine birbirleriyle dost olduğunu vurgulayan müstafi Tümamiral Yaycı, değerlendirmelerini şöyle tamamladı: “Şu gerçeği de belirtmek gerekir. Dünya tarihinde bugüne kadar Ruslarla Amerikalıların birbirlerine tek kurşun attıkları olay yoktur. Birinci dünya savaşında müttefiklerdir, ikinci dünya savaşında müttefiklerdir. İkinci dünya savaşından sonra şöyle bir karara varmışlardır. Biz dünyayı iki blok halinde yönetelim. Ve dünyayı böyle yönetmeye çalışmışlardır. Bizler hedefin Türkiye olduğunu idrak etmemiz lazım.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gültekin

CİHAT YAYCI PAŞAYA, DOĞRULARI VE GERÇEKLERİ İFADE EDİYOR, ANLASAK DA, ANLAMASAK DA, BUNLAR BİR BİRİNİ ISIRMAZLAR, İSRAİL SURİYE'Yİ RAHATLIKLA BOMBALIYABİLİYORSA, YALNIZ BU OLAY ONLARLA RUSLARIN NASIL İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLDUĞUNUN KANITIDIR. OYUNLARA GELMEDEN, OYUN KURALIM VE OYNANAN OYUNLARI BOZALIM Kİ İLERDE BAŞIMIZ AĞIRMASIN, ÇÜNKÜ ASIL HEDEF TÜRKİYEDİR, BUNU ARTIK GİZLEMİYORLAR, ABD'Lİ BİR ASKERİN İFADESİ "İSRAİL İÇİN ASIL TEHLİKE TÜRK DEVLETİDİR" İFADESİ DE BUNU ISPATLIYOR.

suriyede rusya amerika suriye hükümeti

bir tek catısma olmmıstır amerika rusya arasında.iranlılar ve suriyeliler sünnileri vurur .pkklılar diğerlerini vurur.suriye hükümeti idlibi vuru israil suriyayi vuru biz pkk serefsizlerini vururuz.suriye hukumeti resmi organı sana vardır türkiye hakkında işgalci bizle calısanlara türk isagalcı arıkları der diğerlerine bir sey demez klasik nusayri acıklamaları barış bunlarla olmaz bırakın vursunlar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23