• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Müslümanların sinir uçlarıyla oynuyor! İsrailli Bakan'dan Mescid-i Aksa tehdidi

Yeniakit Publisher
2023-01-11 18:49:00 - 2023-01-11 18:54:10
Müslümanların sinir uçlarıyla oynuyor! İsrailli Bakan'dan Mescid-i Aksa tehdidi

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek provokatif eylemde bulunan İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'ya yeniden baskın düzenleme tehdidinde bulundu.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya yeniden baskın düzenleme tehdidinde bulundu.

Ben-Gvir, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, ay başında Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskına işaret ederek, "Bunu Hamas'a ev sahibi olmadıklarını göstermek için yaptım. 'İsrail devletinde bir bakanı tehdit etmeyeceksin' mesajı vermek istiyordum. Merak etme, tekrar yapacağım." ifadelerini kullandı.
İsrailli Bakan, Mescid-i Aksa'ya düzenlemeyi planladığı provokatif eylemle ilgili tarih belirtmedi.

Ben-Gvir'in 3 Ocak'taki baskını öncesinde açıklama yapan Hamas, Mescid-i Aksa baskınına karşı "eli kolu bağlı durmayacaklarını" duyurarak, "Terör ve faşizm bakanı Itamar Ben-Gvir, çalışma programının temelini saldırganlık ve terörizm üzerine kurmuştur." ifadelerini kullanmıştı.

Ben-Gvir'in provokatif Aksa baskını

Provokatif eylemleriyle tanınan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, 3 Ocak'ta İsrail polisinin yoğun koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Filistinlilere yönelik ırkçı ve ayrımcı politikalarıyla bilinen Yahudi Gücü Partisi lideri Ben-Gvir, 5 yıl sonra Harem-i Şerif'e giren görevdeki ilk İsrailli bakan olmuştu.

Baskına Filistin yönetiminin yanı sıra Türkiye dahil çok sayıda ülke ve uluslararası kuruluştan tepki açıklamaları gelmişti.

Ben-Gvir, yeni kurulan hükümette bakan olmadan önce milletvekilliği döneminde de Mescid-i Aksa baskınları, Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerini teşvik etmesi ve ırkçı söylemleri nedeniyle adından sıkça söz ettiriyordu.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

;;;;;;;;;;;;;;;

SİYONİST İSRAİL için YAŞASIN CEHENNEM.

Ülkücü

Müge Anlı ve Esra Erol gibi iğrenç Televizyon programları varken Cami ye gidilirmi? Namazı evde kılmak suçmu? Beş Vakit Namazlarda Camilerimi doldurmak lâzım? Herşey Beş Vakit Namaz ile hâl olsa,Allah'a bin şükür! Boykot nedir bilirmisin? İsrail, ABD ve Avrupa mallarını Boykot edeceksin! Başka çıkar yolu yok bu işin. Namaz ile Boş lâf ile olmuyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23