• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Müslüman’a sövgü filmine tepki

Yeniakit Publisher
2015-09-17 11:12:00 - 2015-09-17 11:33:01
Müslüman’a sövgü filmine tepki

Madımak Oteli’nde gerçekleşen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas olayları, ‘düzmece’ bir şekilde beyaz perdeye taşınıyor. Ateist-sol odakların büyük destek verdiği, 25 Eylül’de vizyona girecek olan “Carina’nın Günlüğü-Sivas 93” isimli film, şimdiden tartışma konusu oldu. Filmin tamamen Müslümanları karalamak için hazırlandığını dile getiren Sivas Davasının mağdurlarının aileleri ve Sivas halkı, Sivas’ta hiçbir araştırma yapmadan ve kimseye danışılmadan hazırlanan filmin tamamen iftiradan ibaret olduğunu söylediler.

25 Eylül’de vizyona girecek olan ve Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden tek yabancı olan Hollandalı gazeteci Carina Cuanna’nın hikâyesi üzerinden anlatılacak filmde, Sivas Mağdurlarının fikrinin alınmadan gösterime girecek olması; büyük tepki topladı. Sivas Davasının mağdurlarının aileleri ve Sivas halkı, söz konusu filmin Müslümanları karalamak için yapıldığını, Sivas’ta hiç bir araştırma yapmadan ve kimseye danışılmadan hazırlanan filmin, tamamen iftiradan ibaret olduğunu söylediler.

Sivas Davası mağdurlarından Cafer Soykök’ün oğlu Feyzullah Soykök, ülkemizin terörle mücadele ettiği, iç ve dış mihrapların her türlü kalleşliği iftirayı yalanıyla hükümeti ve milletimizi sıkıntıya sokmak istediği böyle bir dönemde bu filmin vizyona girmesinin iyi niyetten çok uzak olduğunu ifade etti. Madımak filminin “Sivaslıları ve Müslümanları karalamaya yönelik bir çalışma” olarak değerlendiren Soykök, “Sivas’ta araştırma yapılmamış, kimsenin fikri alınmamıştır. 28 Şubat sürecinin Müslümanlara oynanan oyunların ilk adımlarından olan Sivas olayları neticesinde, hiç bir kamera kaydı olmayan görüntüsü olmayan insanlar polis teşhisi ile mahallelere kurulan tahtalara yazılan isimlerle tutsak edilmiştir” dedi.

Sivas’ta tüm mezhepten insanlar bir arada huzur içerisinde yaşadığını dile getiren Soykök, “Sivas olaylarının devamında ne bir alevinin, ne sünninin böyle bir konudan dolayı burnu kanamamıştır. Dışardan futbol takımı destekler gibi insanları tahrik edip gruplara ayırmaya çalışmak kolay. Merak eden gelip Sivas’a insanların bir arada nasıl yasadıklarını görsün. Bu filmin yapımcısı, senaristi oyuncusu büyük bir hataya ve tahrike imza atmaktadır. Sivas halkı bu tahrik kokan iftira kokan filmden rahatsızdır. Bunu anlamak için Sivas’ta anket yapmaları yeterlidir. Artık yeter çeyrek asırdır günahsız yere çektiğimiz çile yetmezmiş gibi, hayatımızın her alanında karsımıza çıkan Sivaslılara vurulan bu damga iftira yine karsımıza çıkarılmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

DEMİRKIRAN: NE O GÜNLERİ ANLATIYOR NE DE BUGÜNLERİ

Vizyon Gençlik Derneği Sivas İl Başkanı Mehmet Safa Demirkıran ise, gösterime girecek olan Madımak filminin bütün Müslümanları ve Müslüman Sivas halkını hedef aldığını söyledi. “Sarıklı, cüppeli ve sakallı insanlar, provoke edilen olayların sahnelendiği bölümde en ön saflarda gösterilerek, adeta ‘irticacı’ adı altında insanları yakanlar olarak gösterilmişti” diyen Demirkıran, Sivas halkı Alevi’siyle, Sünni’siyle yıllardır kardeş olarak yaşamış ve halâda yaşamaya devam etmektedir. Film konu ve senaryo itibariyle ne o günleri, ne de bu günleri anlatmaktadır. Bu film daha şimdiden insanlar arasında huzursuzluklara, ayrışmalara ve kutuplaşmalara sebep olmuştur” diye konuştu.

MUHAMMED UZUN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23