• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Müslümana çifte standart

Yeniakit Publisher
2014-10-05 08:07:00 - 2014-10-04 23:09:37
Müslümana çifte standart

Uyduruk Selam davası hükümlüsü Özmen’e annesinin cenazesi için izin vermediler

İslami duyarlılığa sahip sanıklara ayrımcılık yapılıyor. Ergenekon Terör Örgütü ve Balyoz Darbe Planı davalarında tutuklanan ve hüküm giyerek cezaevinde bulunan sanıklar yakınlarının cenazelerine katılabilirken, 28 Şubat’ta uydurulan Selam davasında hüküm giyen ve 14 yıldır cezaevinde bulunan Ferhan Özmen’e annesinin cenazesine katılması için izin verilmedi. 

SAVCI, ÖZMEN’İN CENAZEYE KATILMASINA İZİN VERMEDİ

Akciğer kanseri hastası olan Ferhan Özmen’in annesi Sultan Hanım (87) 1 Ekim 2014 tarihinde vefat etti. Avukat Hakkı Selçuk Şanlı, Ankara 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan müvekkili Ferhan Özmen’in annesinin cenaze namazına gitmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Dilekçede; Ferhan Özmen’in annesinin Ankara Karşıyaka Mezarlığı’na defnedileceğine dikkat çekildi.

Dilekçede; 5275 sayılı kanunun 16-17. maddelerindeki “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmış olanlar” kelimeleri ya da cümlesinin infaza ara verme anlamında olduğuna dikkat çekilerek, hükümlünün annesinin cenazesine infaz koruma memuru ve güvenlik görevlileri nezaretinde katılmasının, infaza ara verme neticesinde olmadığına vurgu yapıldı ve  Ferhan Özmen’in, annesinin cenazesine katılması için izin istendi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Özmen’in annesinin cenaze namazına katılmasına izin vermedi. 

MÜSLÜMANLARA NİYE ÇİFTE STANDARTLAR UYGULANIR?

Selam Tevhid soruşturmasında hakkında takipsizlik kararı verilen Fatih Akıncılar Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şahin, yargının Müslümanlara farklı işlediğini söyledi. 

Şahin, “Ergenekon ve Balyoz davalarından tutuklu bazı sanıklar daha önce yakınlarının cenazelerine katılmıştı. Buna benzer birçok örnek var. Farklı davalardan tutuklu olanlara bu hak tanınırken söz konusu dindar insanlar olunca nedense bütün kapılar kapanıyor. Türkiye’de yargının birtakım güçlerin vesayeti altında olmasının da bunda çok büyük etkisi var. Yargı Müslümanlara işlemiyor. Bunun başka hiçbir izahı olamaz. Bu konuda Müslümanlara niye çifte standartlar uygulanır bunu anlayabilmiş değilim. Ferhan Özmen, birkaç saatliğine de olsa annesinin cenazesine katılabilseydi çok iyi olacaktı. Bu, insani bir şeydir. Hukukta da bunun karşılığı vardır. Buna rağmen izin verilmedi” dedi.

“BANA DA ANNEMİN CENAZESİNE KATILMAM İÇİN İZİN VERMEMİŞLERDİ”

Mehmet Şahin, kendisinin de cezaevinde tutuklu kaldığı süre içerisinde annesinin vefat ettiğini hatırlatarak, “Avukatlarım gerekli mercilere başvurmuş ancak sonuç alamamıştı. O zaman aynı şey benim başıma da geldi. Cezaevinde olup da anneyi kaybetmenin ne demek olduğunu ben çok iyi biliyorum. Cenazede bulunamamak, mezarına bir avuç toprak atamamak insanı son derece üzen olaylar. Biz zaten Umut davasında haksız yargılamaya, adaletsiz uygulamaya tabi olduk ve hukuksuz cezalar aldık” diye konuştu.

ERGENEKON VE BALYOZCULARA İZİN VERİLMİŞTİ

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’a, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu olduğu dönemde ölen annesinin cenazesine katılması için 48 saatliğine izin verilmiş ve Haberal, annesinin cenazesine katılmıştı. MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan da, Balyoz Davası’ndan tutuklu olduğu dönemde ölen annesinin cenazesine katılmak için izin istemiş, izin verildikten sonra annesinin Eyüp Sultan Camii’ndeki cenazesine iştirak etmişti.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23