• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MÜSİAD raporunda ‘faiz’ eleştirisi

Yeniakit Publisher
2014-07-24 08:21:00 - 2014-07-23 21:52:51
MÜSİAD raporunda ‘faiz’ eleştirisi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, “2014 Türkiye Ekonomisi Raporu”nu tanıttı. İSO 500’deki işletmelerin kazançlarının yarısının faize gittiğine dikkat çeken Olpak, “Faiz konusunu yeniden konuşmamız gerekir” dedi.

İSTANBUL - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, İSO İkinci 500’deki işletmelerin kazançlarının yüzde 50’sini faize ödediklerini belirterek, “Bu da çok önemli unsurlardan bir tanesi. Belki faiz tartışmalarını güncel bir şekilde tekrar konuşmamız gerekebilir” dedi. MÜSİAD tarafından hazırlanan “2014 Türkiye Ekonomisi Raporu”nun tanıtımına ilişkin toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Olpak, İsrail mallarına boykot konusuna ilişkin bir soru üzerine, bu konuda Genç MÜSİAD’ın kendilerinin duyarlılığını yansıtan bir çağrılarının olduğunu hatırlattı.

Olpak, boykotun İsrail’in vahşet politikasını destekleyen firmalara yönelik yapılmasının daha doğru olacağını belirtti. Cari açıkta birçok faktörle çözüme gidilebileceğini ama burada 2 konuyu öne çıkardıklarını aktaran Olpak, cari açığın en önemli sebeplerinden birisi olarak her seferinde enerjinin gösterildiğini kaydetti.

“Şu enerji ithalatı olmasa, cari açığımız olmayacak noktasına getirilir bir hale dönüyor. Günah keçisi olmuş durumda, bu yaklaşımın doğru olmadığını düşünüyoruz” diyen Olpak, sözlerine şöyle devam etti: “Eğer aniden bir yerden petrol ya da doğalgaz fışkırmayacak olursa Türkiye bu enerji ithalatına devam edecek. Ama peki ağlamaya mı devam edeceğiz? Hayır. KOBİ’lerin ihracata katkısının ne olduğunu, net döviz getirisinin ne olduğunu ortaya koyduk. Diğer taraftan da öyle bir ülkedeyiz ki; gıda, tarım ve hayvancılığı bütün olarak söylüyorum, burada net ithalatçı olmayı kabul etmemiz mümkün değil. Yani bu Katar’ın petrol ithal etmesi gibi bir şey. Bu ne kadar çok anlamlı gelmiyorsa, Türkiye’nin de tarım alanında net ithalatçı olması da doğru değil.”

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23