• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Münkeri işleyen idareciye hakkı söyleyin ama..."

Yeniakit Publisher
2014-03-05 22:41:00 - 2014-03-05 22:50:10
"Münkeri işleyen idareciye hakkı söyleyin ama..."

Mehmet Kırkıncı Hoca resmi internet sitesi www.mehmedkirkinci.com'da Muhabbet Fedaileri başlıklı bir yazı yayınladı.

KIRKINCI HOCA RESMİ SİTESİNDE BİRLİK VE BERABERLİĞE VURGU YAPTI

Mehmed Kırkıncı'nın resmi internet sitesi www.mehmedkirkinci.com'da yayınlanan Muhabbet Fedaileri başlıklı yazıda Mehmed Kırkıncı Hoca, "Son zamanlarda, bazı dış mihrakların milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak ve milletimizin bir kesimini devletle karşı karşıya getirmek gibi dehşetli bir plan kurduklarına ve bunu kademeli olarak uygulamaya koyduklarına şahit oluyoruz. Milletimizi birbirine düşman etmek ve ülkemizi yıllarca geri götürmek emeliyle hazırlanan bu oyuna gelinmemesi için "ittihat, asayişi muhafaza ve devlete itaat" konularında bazı hakikatleri hatırlamamız bir zaruret haline gelmiştir." ifadeleriyle uyarılarını sıraladı.

"ADALETLE HÜKMETMEYEN DEVLET REİSİNE DAHİ İSYAN ETMEYE MUSAADE EDİLMEMİŞKEN..."


Kırkıncı yazısında kayıtsız şartsız itaat çağrısında bulunarak, "Başta Peygamber Efendimiz (s.a.v.) olmak üzere, bütün ehl-i sünnet âlimleri, devlete itaat edilmesi üzerinde ısrarla durmuş ve isyanı kesin olarak yasaklamışlardır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) adaletle hükmetmeyen devlet reislerine dahi isyan etmeyi yasaklamıştır." dedi.

"Devlet idarecilerine itaatin ehemmiyeti mükerreren teyit edilmiş, milletin birlik ve beraberliğini bozacak her türlü faaliyet İslam dininde men edilmiştir. " diyen Kırkıncı, "Münkeri işleyen bir idareciye hakkı söylemek bir vazife olduğu gibi; onlara karşı ayaklanmamak da vatan ve millet namına en mühim bir vazifedir. Zira böyle bir isyan hareketinden ancak iç ve dış düşmanlar fayda görecekler, birçok masumların kanı dökülecektir." diyerek ülkeyi yönetenlere karşı isyan edilmemesi gerektiğini yazdı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23