• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mülteci Kürtlere yardım ederken katledildiler

Yeniakit Publisher
2014-10-16 08:15:00 - 2014-10-15 22:26:10
Mülteci Kürtlere yardım ederken katledildiler

Kobani bahanesiyle ülkeyi kaos ortamına sürükleyen ve kanlı olaylara sebep olan PKK yandaşlarının acımasızca katlettiği HÜDA-PAR’lı gençlerin aileleri, “Çocuklarımız IŞİD’den kaçan Kürtlere kurban eti dağıtırken ve harçlık verirken vahşi bir şekilde öldürüldü” dediler.

Kobani bahanesiyle ülkede kanlı olaylara sebep olan PKK yandaşlarının acımasızca katlettiği HÜDA-PAR’lı gençlerin aileleri, yaşanan vahşeti gazetemize anlatmaya devam ediyor. PKK’lı vandallarca öldürülen 25 yaşındaki Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, “Benim oğlumun elinde et poşeti vardı. Fakir insanlara kurban eti dağıtırken elinde taş, sopa yoktu. Sırf Müslüman olduğu için PKK’lılarca acımasız şekilde öldürüldü. Gezi olaylarında ölen gençler manşetlerde verilirken, birçok partinin yetkilileri tarafından dile getirilirken, bizim katliama uğrayan gençlerimizi kimse konuşmuyor. Ne medyası, ne devlet yetkilileri, ne parti başkanları, ne milletvekilleri ne STK temsilcileri kimse gündeme getirmiyor. Niye? Çünkü bizim çocuklar inançlı, Müslüman, fakir fukaraya yardım ettiği için” dedi.

Kobani’deki olayları bahane ederek şiddete başvuran PKK yandaşlarının işkence ederek katlettiği oğlu Hasan’ın IŞİD’den kaçan Kobanili Kürtlere kurban eti dağıttığını ve harçlığını verdiğini aktaran baba Mehmet Gökgöz, “Benim oğlum Kobanililere et dağıttı. Bayram harçlığını gidip ‘fakirdir, muhtaçtır’ diye Kobanililere verdi. Şimdi Kobanilileri savunduğunu iddia eden PKK’lılar bizim çocuklarımızı öldürüyor” ifadelerini kullandı. 

“BUNU NASIL GÖSTERMİYORSUN?”

PKK’lı vandalların katlettiği bir başka isim olan 16 yaşındaki Yasin Börü’nün acılı babası Fikri Börü de “Bizim çocuklarımız acımasız şekilde katlediliyor, kimse gündeme getirmiyor. 16 yaşındaki bir çocuk dövülerek, damdan atılarak, yakılarak, parçalanarak vahşice öldürülüyor. Bunu nasıl göstermiyorsun? Bütün medyanın bunları göstermesi gerekiyor. Hem Diyarbakır ağırlıklı Güneydoğu’daki olaylarda hem de Gezi olaylarında yakan yıkan, yağmalayan, kaos çıkaranlarla ilgili bir şey olduğunda hemen gündeme getiriliyor ama bizim katledilen masum, tertemiz, inançlı, hiçbir suçu olmayan gençlerimizin haberleri hiç gösterilmiyor. Bundan şikayetçiyim” şeklinde konuştu.

İKİ ELİMİZ DE DEMİRTAŞ’IN YAKASINDA

Kobanili Kürtlere kurban eti dağıtıp, harçlık veren evlatları, PKK yandaşlarınca hunharca katledilen HÜDA-PAR mensubu aileler, olaylardan ‘sokağa çıkın’ talimatı veren HDP Eş Başkanı’nı sorumlu tutarak, “Evlatlarımızı öldüren hainler bilsinler ki davamızdan pişman değiliz. Selahattin Demirtaş’tan davacıyız. Ellerimiz iki cihanda da yakasında olacak” dediler.

PKK’NIN İŞKENCE VE KATLİAMI TESCİLLENDİ

DİYARBAKIR - IŞİD bahanesiyle Diyarbakır’da düzenlenen olaylarda hayatını kaybeden 12 kişiden 3’ünün uğradığı saldırı ve cesetlerine yapılan işkence otopsi raporuyla belgelendi. Kurban Bayramı’nın 4. gününde bir dernek tarafından fakirlere dağıtılmak üzere hazırlanan  de bir grubun saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Yasin Börü (16), Hasan Gökgöz (26), Yusuf Er (18) ve Hüseyin Dakak’ın (19) gördüğü şiddet otopsi raporuna yansıdı. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda yapılan otopside Dakak, Gökgöz ve Börü’nün kesici ve delici alet yaralanması ile ateşli silahla öldürüldüğü tespit edildi.

DELİCİ VE KESİCİ ALET YARALANMALARI İLE MERMİ ÇEKİRDEĞİ ÖLDÜRÜCÜ NİTELİKTE

Dakak’ın vücudunda 22, Gökgöz’ün ise 20 kesici alet yarası izine rastlandığı ifade edilen raporda, 6 bölgede görülen kesici ve delici alet yaralanmalarının öldürücü nitelikte olduğu, diğer yaralanmaların ise yumuşak dokuya seyirli olduğu kaydedildi. Dakak’ın ve Gökgöz’ün vücuduna bir ateşli silah mermi çekirdeği isabet ettiği belirtilen raporda, şu ifadelere yer verildi: “Mermi çekirdeği öldürücü niteliktedir. Otopsi sırasında mermi çekirdeği elde edilmedi ancak kişinin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği ile kesici ve delici alet darbesine bağlı iç organ yaralanması ve iç kanama sonucu meydana geldiği kanaatine varıldı. Gökgöz ayrıca darbelerden dolayı beyin kanamasına da uğramıştır.”

GÖMLEK VE ATLETİ YANMIŞ, GÖĞÜS VE AVUÇ İÇİNDE YANIK GÖRÜLMÜŞ

Börü’nün boynuna sarılı şekilde kanlı puşi, siyah renkli kısmen yanmış gömlek ve atletin bulunduğuna işaret edilen raporda, bu giysilerin olay yeri inceleme ekiplerine teslim edildiği belirtildi. Raporda, Börü’nün kafatası kemiklerinin çok parçalı halde kırıldığının tespit edildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi: “Baş ve yüz kısmının kafatası ile yüz kemiklerinde kırılma, göğüs ve avuç içinde yanık görüldü. Vücudunda 15 kesici alet yarası tespit edilirken, 2 bölgedeki kesici ve delici alet yaralanmasının öldürücü nitelikte olduğu, diğer yaralanmaların ise yumuşak dokuya seyirli olduğu belirlendi. Vücuduna bir ateşli silah mermi çekirdeği isabet ettiği görüldü ancak mermi çekirdeği elde edilmedi. Kişinin ölümü kafa travmasına bağlı beyin kanaması, beyin doku harabiyeti ile kesici ve delici alet yaralanması sonucu iç organ yaralanması ve iç kanamaya bağlı gelişmiştir.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23