• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muhabirimize linç girişimi

Yeniakit Publisher
2013-06-16 22:00:00 - 2013-06-16 21:12:08
Muhabirimize linç girişimi

Polis müdahalesinin ardından Divan Oteli’ne kaçan provokatörler, görüntü alarak işini yapan muhabirimizi linç etmek istedi…

BAYRAM BULUT / İSTANBUL
Gezi Parkı’nda olay çıkaran provokatörler, muhabirimiz Mehmet Özmen’i linç etmek istedi. Polisin müdahalesinin ardından Divan Oteli’ne kaçan ve polise direnen gruplar, otele giren muhabirimizin çalışmalarından rahatsız oldu. Provokatörler, Mehmet Özmen’in çekim yaptığı fotoğraf makinesi ve telefonunu almak istedi. Provokatörler, Özmen’in etrafını sardı ve kaba kuvvet kullanmak istedi.
Otelde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Mehmet Özmen’i provokatörlerden kurtardı. Provokatörler, Mehmet Özmen’in Divan Otel’de çektiği 3 ayrı video görüntüsünü sildi.
“OTELDE YAŞANANLARI GÖRÜNTÜLEDİM”
Mehmet Özmen, Divan Oteli’nin girişinde duran göstericilere gaz atılması üzerine herkesin lobiye kaçtığinı ve kendisinin de otele girdiğini söyledi.  Özmen, “Lobide bir bayan için doktor çağrılıyordu ve doktor gelerek müdahalede bulundu. Bu anları kayıt ettim. Divan Oteli merdivenlerinden sürekli iniş ve çıkışların olduğunu fark ettim ve ben de ne gibi olayların yaşandığını görmek için otelin alt katına indim. İndiğim katta gördüğüm manzarayı kayıt ettim  Masalarda ilaçların olduğunu, çok az sayıda eylemcinin orada olduğunu gördüm. Otelin bu katının bazı bölümlerini görüntüledim” dedi.
Özmen, otelin alt kısmındaki daha önce eylemcilerin kullandığı, konakladığı salonları gezdiğini belirterek, “Sakin bir salonda oturarak elimdeki görüntüleri bilgisayara aktardım. Bu aktarma sırasında elinde poşetiyle birisi gelerek yanı başıma oturdu” dedi ve söz konusu kişinin çalışmalarından rahatsız olduğunu söyledi.
“SEN KAMERAYA
NEDEN ÇEKİYORSUN? SİL ONLARI”
Özmen, eylemcilerin daha sonra Divan Otel’in geniş bir salonunda toplandığını, kargaşa olduğunu gözlemlediğini ve fotoğraf çekmeye başladığını belirterek, şunları söyledi: “Eylemciler, etkilendikleri gazdan kurtulmaya çalışıyorlardı. Aralarında 2 kişin kesin, 1 kişinin de tahminen doktor olduğunu gördüm. Bu sırada cep telefonumla çekim yapıyordum. El Cezire televizyonu muhabiri olduğunu söyleyen kişi salonda sürekli geziniyordu. Bir anda genç bir kız yüksek sesle bana ‘Sen kameraya neden çekiyorsun? Sil onları’ diyerek salonda bulunanların dikkatini çekti, onları provoke etti. Etrafıma bir anda salonda bulunanlar toplandı. Bana; ‘Sen kimsin? Çıkart telefonu sil görüntüleri. Bak zorla elinden alıp sileriz, zorlama bizi’ diyerek baskı uygulamaya başladılar. O arada CHP Milletvekili Mahmut Tanal geldi ve insanların saldırısından beni korumaya çalıştı. Tanal, ‘Çıkart telefonunu, görüntüleri sil’ diyordu. Ben de görüntülerin olmadığını isterse silebileceğini ifade ettim. Etrafımdaki insanlar sırtımdaki çantayla oynamaya başlayınca çantamı sırtımdan indirdim, elime aldım. Sert sözlerle üzerime yürüyüp bana hakaret ettiler. Mahmut Tanal, ‘Arkadaşlar bu arkadaşa vurmadan önce bana vurmalısınız’ diyerek ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Bir genç kız ve bir erkek eylemci çok tahrik edici, ortamı gerici söylemlerde bulunuyordu. En sonunda genç kıza ‘Gel telefonumdan sil görüntüleri’ dedim. Elimde telefonumu tutarak görüntüleri silmesini sağladım. 3 ayrı video görüntüsü vardı, bu görüntüleri sildi. Eylemci kız maillerime bakmaya, telefonumu incelemeye çalıştı müsaade etmedim.  Ardından Mahmut Tanal’ın yardımıyla otelden çıkmaya çalıştım. Kapıya kadar Mahmut Tanal ile birlikte çıktım. Bir erkek eylemci otel önünde yüksek sesle ortamı germeye çalışıyordu ve oradan uzaklaştım”.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23