• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Müezzinoğlu: 2013'te yurt dışı sağlık hizmeti gelirimiz 2,5 milyar dolar

Yeniakit Publisher
2014-02-05 23:17:17 - 2014-02-05 23:24:10
Müezzinoğlu: 2013'te yurt dışı sağlık hizmeti gelirimiz 2,5 milyar dolar

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "2013'te Fransa, Balkanlar, Rusya, Almanya, Hollanda, Türki cumhuriyetler, Orta Doğu ve diğer yerlerden 480 bin kişi, sağlık hizmeti almak için Türkiye'ye geldi ve 2,5 milyar dolar ödedi. Hedefimiz, 5 yıl sonra bu rakamı 5 milyar doların, 2023'de de 20 milyar dolarların üzerine çıkarabilmek"

İSTANBUL  - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "2013'te Fransa, Balkanlar, Rusya, Almanya, Hollanda, Türki cumhuriyetler, Orta Doğu ve diğer yerlerden 480 bin kişi sağlık  hizmeti almak için Türkiye'ye geldi ve 2,5 milyar dolar ödedi. Hedefimiz, 5 yıl sonra bu rakamı 5 milyar doların üzerine, 2023'de de 20 milyar dolarların üzerine çıkarabilmek" dedi. 

Bayrampaşa Titanik Otel'de bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya gelen Müezzinoğlu konuşmasında, Türkiye'nin güçlü olması durumunda Balkanlar'ın da, orada yaşayanların da güçlü olduğunu söyledi. 

Müezzinoğlu, 1800'lerde Türk milletini bölmek, parçalamak gibi ciddi planlar yapıldığını belirterek, bunun karşılığında çok önemli bedeller ödendiğini dile getirdi. 

Kurtuluş Savaşı'nın verildiği dönemde, Mustafa Kemal Atatürk'ün milletle birlikte ülkeyi kurtararak, Cumhuriyeti kurduğunu anımsatan Müezzinoğlu, "Bize düşen bu emanete sahip çıkmak. Buraya ve bu millete borcumuz var. Buraya duyduğumuz güven duygusunun yarınlarda devam etmesi için, bugünlerde yapabiliyorken borcumuzu ödememiz, sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Balkan halkının merhametli, mütevazı ve mert olduğunu anlatan Müezzinoğlu, insanların bu mertliği bazı baskılar nedeniyle içinde tuttuğunu, ancak artık bunu değiştirerek, bulundukları ülkede yönetimlerde daha aktif olması gerektiğini dile getirdi. 

Müezzinoğlu, Atatürk'ün iki önemli vasiyet bıraktığını vurgulayarak, şunları aktardı:

"İlki, Cumhuriyeti kurduğunda mecliste, 'Egemenlik milletindir' diyor. İkincisi, 'Bu ülkeye muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir yer yakışır' diyor. İnşallah birlik içinde o hedefe, yani 2023 hedefine ulaşacağız. Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içinde olmak için 2 trilyon dolarlık bir bütçe hedeflendi. İnşallah bu milleti dünyanın 10 büyük ekonomisinin olduğu masaya oturtacağız. Kim ne yaparsa yapsın Türkiye artık büyük hedeflerin ülkesi. Milleti korkutarak, çatıştırarak, ayrıştırarak siyaset yapmadık. Milletin hedefleri, tarihi geçmişi ve kültürüyle yolculuk yapan bir siyasi partiyiz. İnşallah ülkenin istikrarını, dengesini bozmak isteyenler bunu başaramayacak."

Atatürk'ün istiklal mücadelesini birilerine, bazı güç odaklarına yaslanarak değil, milletle kazandığını aktaran Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"O fakir, silahın olmadığı, yoksulluğun olduğu bir dönemde bunu milletle başardı. Biz de inşallah milletle bunu başaracağız. O yüzden sizin ülkenin kaderinde daha aktif rol alma döneminiz geldi de geçiyor. Daha çok sorumluluk almak ve hedeflere katkı sağlamak gibi bir görevimiz var. Bu büyük millete yanlış yapamayız. Onlara borcumuzu ödemeden Allah bu dünyadan gitmeyi nasip etmesin." 

Türkiye'de son yıllarda sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığının altını çizen Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yıllar önce bütün hastaneler birleşecek, SSK'lı, yeşil kartlı, memur, istediği hastaneye gidebilecek, eczaneden ilaç alabilecek, 9 milyar dolarlık 24 bin yatak kapasiteli 15 şehir hastanesi, 3 yıl içinde 1 milyon kişiye hizmet verecek, Sağlık turizminde 1,5 milyar nufuslu yakın coğrafyanın merkezi olacağız deseler inanır mıydınız ?

2002'de imkanı olan 110 bin civarında vatandaşımız tedavi olmak için ABD, İngiltere gibi ülkelere gidiyor ve 1,5 milyar dolarımız harcanıyor. Bugün, 2013'te Fransa, Balkanlar, Rusya, Almanya, Hollanda, Türki cumhuriyetler, Orta Doğu ve diğer yerlerden 480 bin kişi, sağlık hizmeti almak için Türkiye'ye geldi ve 2,5 milyar dolar ödedi. Hedefimiz, 5 yıl sonra bu rakamı 5 milyar doların üzerine, 2023'de de 20 milyar dolarların üzerine çıkarabilmek."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23