• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Modası geçen telefon özellikleri

Yeniakit Publisher
2016-02-04 10:38:00 - 2016-02-04 10:40:02
Modası geçen telefon özellikleri

Sosyal medyanın ve uygulamaların olmadığı zamanlar telefonların içerisinde onlar vardı. Yıllar geçtikçe eski değeri kalmayan cep telefonu özelliklerini sizin için derledik.

Cep telefonu, hayatımıza girmesinin ardından, yaşantının vazgeçilmezlerden biri oldu . Başlarda yalnızca mesajlaşıp, arama yapma gibi özellikleri barındıran cihazlardan, teknoloji geliştikçe daha fazlası istenmeye başladık.

Tüketicilere kulak veren üreticiler, teknolojinin de gelişimi ile birlikte akıllı telefon kavramını hayatımıza kazandırdı. Peki, her şey bu kadar akıllı olmadan önce cep telefonları neler yapabiliyordu?

1- KIZILÖTESİ

Bir zamanlar, birbirinize fotoğraf, müzik, video gibi medya içerikleri göndermek istediğinizde yalnızca o hizmet ediyordu.

Sahip olunan telefon bulunması dahi, kullanıcıyı sosyal ortamlarda bir adım öne taşıyordu.

Dalga boyunun görünür ışıktan uzun, terahertz ışınımından daha kısa olan elektromanyetik nitelikteki kızılötesi ışınları, gece görüş sistemlerinden termografiye,ısıtma vetakip sistemlerinden iletişime kadar, çok geniş bir alanda işlev bulmuştur.

Konu gereği iletişim kısmına değinirsek, kısa mesafedeki cihazlar arasında veri alışverişini sağlayan kızılötesi ışınlar, içeriğinde bulunan LED ışığını kapatıp açarak bilgiyi kodladıktan sonra karşı tarafa gönderebiliyordu.

Şu an piyasadaki sürümlerinde kullanıcıların varlığından dahi haberi olmadığı özellik, böylece tarih sayfalarına karışıyordu.

2- BLUETOOTH

İlk maddedeki sürümünün ardından, kendisinin bir üst modeli olarak betimlenen Bluetooth’tan bahsetmesek olmazdı diye düşünüyoruz.

Bilgisayar, cep telefonu gibi cihazların bir bağlantı kablosuna gerek duymaksızın, aralarındaki veri aktarımını sağlayan özellik bir zamanların en çok revaçta olan özelliklerinden biri olmuştur.

Samsung E 250, Nokia 6600 gibi modellerin hemen akla geldiği bir ortamda, fotoğraf, müzik, video, ses kaydı vb. medyaları karşı tarafa ileten Bluetooth, kızılötesinden daha hızlı ve biraz daha uzak mesafelere kadar aktifti.

Bluetooth deyip, geçmemek lazım. Kendisi 24 Mbps’ye kadar veri aktarabiliyor, 10-100 metre arasında işlev görüyordu.

3- SMS

İlk iki maddeki çağdaşlarına oranla, yayından henüz kalkmayan özellik yine de eski önemini kaybetmiş durumda.

Uğruna kampanyalar düzenlenen SMS'ler günümüzde yalnızca, internet paketinin bittiği anlarda kullanıcıların isteklerini cevap veriyor.

4- MMS

Doğruyu söylemek gerekirse kendisi hiçbir zaman çok kullanımda olmamıştır. Gerek, kullanıcılardan aldığı ücret, gerekse de kızılötesi, Bluetooth’un verdiği kolaylığı verememesi kendisini öne atamamıştır.

5- TELEFONUN KENDİ OYUNLARI

Mesaj göndermek, arama yapmaktan sonra, aranan en büyük özellik hiç şüphesiz oyunlardı. Gerek İstanbul trafiği, gerekse de günlük hayatın stresinden bir an uzaklaşılmak için ihtiyaç duyulan oyunlar, her kullanıcının tercih sebebiydi.

Birkaç örnek verip, nostalji ile aranızdan çekilmek mecburiyetindeyiz. Space Impact, Snake, Free Kick Festival…

6- DÜŞÜK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ MP3 MÜZİKLER

Cihazlarda iTunes Store, Spotify ve Deezer gibi müzik ortamları henüz bulunmuyorken, kullanıcılar belirli sitelerden düşük çözünürlüklü kalitesiz müzikler indirerek, ruhlarının gıdalarını besliyorlardı.

 

(shiftdelete)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23