• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MİT’e kahpe operasyon

Yeniakit Publisher
2020-03-05 10:00:00 - 2020-03-05 11:27:23
MİT’e kahpe operasyon

Libya’da yürütülen operasyonlarda görev alan MİT mensuplarımız, İP ve Karanlık Odatv organizasyonuyla ifşa edilerek, aileleri terör örgütlerine hedef gösterildi. MİT kanunu, “MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini ifşa edenlere 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilir” diyor...

Terör örgütü PKK içine sızan MİT görevlilerinin FETÖ’nün KCK operasyonlarıyla deşifre edilmesi ve Suriye’de Türkmenlere MİT öncülüğünde giden yardım TIR’larına yönelik FETÖ baskının yapılmasının ardından yine bir kritik süreçte Teşkilat’a operasyon çekildi. Libya’da yürütülen operasyonlarda görev alan MİT mensuplarımız, İP ve Karanlık Odatv organizasyonuyla ifşa edildi.

Hem dıştan hem içten

Tarihin tekerrür ettiği mevcut süreçte yedi düvele meydan okuyan Türkiye’ye yönelik ‘içeriden’ kahpe operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Libya halkı ve meşru hükümetinin davetiyle Libya’da konuşlanan güvenlik güçlerimizin yürüttüğü operasyonlarda hayati roller üstlenerek şehit olan MİT mensuplarımız önce İyi Parti (İP) İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ tarafından konumlarına kadar deşifre edildi, ardından Odatv haberiyle tüm kimlik bilgileri ve fotoğrafları yayınlandı.

İP ne biliyor!

MİT Kanunu gereği kimlik bilgileri gizli kalması gereken şehitlerimizle ilgili İP Milletvekili Ümit Özdağ, MİT’in Libya’daki operasyon bölgesini dahi ifşa ederek 26 Şubat’ta şehitlerin isimlerini paylaştı. Özdağ TBMM’de yaptığı açıklamada, “Türk ordusu Libya’da bir Arap iç savaşına müdahil hale getirilmiş ve halen çatışmaların içindedir. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu iki istihbaratçımız Libya’da limanda bombalanmaya çalışılan bir geminin yanındaki deponun vurularak patlaması sırasında şehit olmuşlardır” dedi.

Bilgileri gizli tutulan MİT mensuplarının isim ve konum bilgisini paylaşan İP’çi Özdağ’la ilgili “İP ne biliyor” sorusunun gündeme geldiği süreçte, kahpe operasyon İP yandaşları üzerinden devam etti. 2 şehit MİT mensubunun ismini açıkça söyleyen Özdağ’ın ardından İP’çi Yeniçağ gazetesi devreye girdi. Yeniçağ gazetesinden Murat Ağırel ve Batuhan Çolak gizli MİT görevlilerinin bilgilerini sosyal medyadan yayınladı.

Gitti FETÖ geldi Odatv

Operasyona son noktayı ‘Karanlık Oda’ koydu. Sözcü yazarı Soner Yalçın’ın sahibi olduğu Odatv sitesi, “Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlıklı operasyonel haberiyle Libya şehidinin ismini, fotoğrafını, yaşını ve kaç yıl MİT’te görev yaptığını açık açık yazdı. Şehidin cenaze törenine katılan aile mensuplarının fotoğraflarının yer aldığı operasyonel habere, cenazeye gönderilen çelenkler dahi fotoğraflanarak eklendi.

FETÖ kumpasını hatırlatan skandal haberine tepkiler çığ gibi büyüdü. Sosyal medyada #odatvihaneti başlığı ile tepki yağdı. Odatv haberinin, Cumhuriyet gazetesinin “MİT Tır’ları” ihanetini hatırlattığına vurgu yapıldı. Operasyonel haberle ilgili harekete geçen Emniyet, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve CHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Bektaş Kılınç’ın kızı olan muhabir Hülya Kılınç’ı gözaltına aldı. İP’çi Özdağ ise panikle Odatv’yi savunarak, “Gözaltı girişimi bir yıldırma operasyonudur. Basın özgürlüğüne saldırıdır. Sanki bir şeyleri gizleme çabası ayan beyan ortadadır” dedi.

İşte o kanun maddesi

Dokunulmazlık zırhına bürünen İP’çi Özdağ’ın şehitleri iç politikaya alet etmesi manidar bulunurken, MİT Kanunu Özdağ’ın da 7 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması gerektiğini gösteriyor. MİT’e İP-Odatv kumpasının suç olduğuna işaret eden 2937 Sayılı MİT Kanunu’nun 27. Maddesi şöyle: “Millî İstihbarat Teşkilatının görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgi ve belgeleri, yetkisiz olarak alan, temin eden, çalan, sahte olarak üreten, bunlar üzerinde sahtecilik yapan ve bunları yok eden kişiye dört yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir. MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini,makam, görev ve faaliyetlerini herhangi bir yolla ifşa edenler ile MİT mensuplarının kimliklerini sahte olarak düzenleyen veya değiştiren ya da bu sahte belgeleri kullananlara 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilir.”

 

FARUK ARSLAN
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Alu

Bunlar Türk degil bunlar ajan ve onun bunun cocuklari vatan hainleri

kuntakinte

BU İŞLERİ YAYGARA KOPARARAK HALLEDEMEZSİNİZ DAHA ÇOK İFŞA OLUNUR MİT DEMEK GİZLİLİK DEMEK MADEM BÖYLE BİR ŞEY İFŞA EDİLMİŞ ÖNCE BUNU ÖZDAĞ DENEN HİN OĞLU HİN E KİM BİLGİ VERMİŞ BUNU BULMALI SONRA MİT VARİ YANİ ESKİ USUL ADINA BEYAZ TOROSMU DERSİNİZ DERİN OPERASYON MU DERSİNİZ BİR GECE DAĞA KALDIRIR TEDAVÜLDEN KALDIRIRSINIZ İSTER MİLLETVEKİLİ BOZUNTUSU İSTER GASETECİ KILIKLI İT OLSUN FARK ETMEZ BU DAHA ÖNCELERİ YAPILIYORDU NE OLDU DA YAPAMAZ OLDUNUZ ARTI BİRDE BAZI OPERASYONLARDA ARTIK SAĞ OLARAK İTLERİN ALINDIĞIINI YANİ ALIŞILMIŞIN DIŞINDA HAREKETLER SERGİLENİYOR SIKIN KAFASINA OLA BİR MERMİYE Mİ ACIYORSUNUZ SIKIN TEDAVÜLDEN KALDIRIN ARKANIZDA BU MİLLET BU KONUDA ZAMANI GELDİ ŞU SIRALAR GECİYOR BİLESİNİZ
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23