• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mısır'da yeni örnek proje oldu: Camileri aydınlatmak için güneş enerjisi hamlesi! Karar verdi, hedef alındı

Yeniakit Publisher
2023-08-27 23:03:00 - 2023-08-27 23:06:06
Mısır'da yeni örnek proje oldu: Camileri aydınlatmak için güneş enerjisi hamlesi! Karar verdi, hedef alındı

Mısır TV'nin Birinci Kanalı'na verdiği röportajda bakanlık sözcüsü şunları söyledi: Bu proje, hükümetin temiz ve yenilenebilir enerjiye odaklanma planına uygun! Mısır'ın camilere yönelik stratejik projesi: enerjisini güneşten üretecek!

Mısri El Youm'un haberine göre Mısır Vakıflar Bakanlığı sözcüsü Abdullah Hasan, büyük camilerin güneş enerjisi kullanılarak aydınlatılması projesinin ayrıntılarını açıkladı.

Mısır TV'nin Birinci Kanalı'na verdiği röportajda bakanlık sözcüsü şunları söyledi: Bu proje, hükümetin temiz ve yenilenebilir enerjiye odaklanma planına uygun olarak yürütülüyor.

Bu projenin uygulamasının ilk etapta El Vadi El Cedid vilayeti ve 33 cami için başlayacağına işaret eden Hasan şöyle konuştu: "El Vadi El Cedid vilayeti coğrafi konumu itibariyle bu projenin uygulanmasına uygundur. Projenin ikinci etabında 50 cami için bu plan hayata geçirilecek."

Mısır Vakıflar Bakanlığı Sözcüsü projenin maliyetinin bakanlık ile valilikler arasında ortak şekilde karşılanacağını da ekledi.

Son olarak Hasan, Vakıflar Bakanlığı'nın çok sayıda caminin güneş enerjisi temini projesini hayata geçirmeye devam edeceğini vurguladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İbrahim sarı

Temiz enerji

Murat Tasova

Ben cok zekiyim ya :) Ben bunu hep dusunmusum!! Camilerin kubbelerini neden gunes paneli yapilmiyor! Okadar cok cami insa ediyoruz,  Kubbelere gunespaneli takalimda oradan uretilen enerji etrafdaki evlerin ampulleri yansin belki o isik kalplerine bir aydinlik verir (haşa) Allah(cc) olan Kuran vermiyor!!! Demi?!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23