• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mısır Kıpti Kilisesi lideri, Gazze Şeridi'ndeki soykırımın engellenmesi temennisinde bulundu

Yeniakit Publisher
2024-01-07 07:08:00 -
Mısır Kıpti Kilisesi lideri, Gazze Şeridi'ndeki soykırımın engellenmesi temennisinde bulundu

Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa II. Tavadros, dünyanın vicdanının uyanması ve Gazze Şeridi'nde yaşanan soykırımın önlenmesi temennisinde bulundu.

Mısır resmi ajansı MENA'nın haberine göre, Papa II. Tavadros, Kahire’nin doğusunda inşa edilen yeni idari başkentteki Mesih'in Doğuşu Katedrali'nde düzenlenen Noel ayininde yaptığı konuşmada, "Dünya vicdanının uyanmasını ve Gazze Şeridi'nde yaşanan soykırımın engellenmesi için dua ediyoruz." dedi.

Gazze Şeridi'nde yaşanan katliamlardan herkesin acı çektiğini söyleyen Tavadros, "Saldırganlar, Allah'ın sesine kulaklarını tıkamış durumda. Tüm çatışma ve savaş yerlerine barış vermesi için Allah'a dua ediyoruz." sözlerine yer verdi.

Hz. İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen Noel Bayramı, Hristiyan dünyasında takvim farklılıkları nedeniyle farklı tarihlerde kutlanıyor.

Hristiyanlığın en eski bayramlarından Noel, Gregoryen takvimini esas alan Protestanlar ve Katolikler ile bazı Ortodokslar tarafından 25 Aralık'ta, Jülyen takvimini esas alan Ortodokslar tarafından ise 7 Ocak'ta kutlanıyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ZalimSiyon

Siyonistler şeytana tapıyorlar. Bunlar lanetlenmiş topluluklar. Bunlara bu dünyada rahat yüzü yok. Ahiretleri zaten yok. (Lakin iman etmedikçe. ) Siyonistler, evanjenistler bu dünyada rahatlıklarını, huzurlarını yaptıkları zulümlerle sağlıyorlar. Kıpti boşuna uğraşma bunlar iflah olmazlar. Tek çareleri helâk'tır. Maalesef özellikle bölge müslümanları uyku modunda, banane modunda olduğu için işimiz Allah cc merhametine kalmış.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23