• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mısır kendi ayağına kurşun sıkmış olur

Yeniakit Publisher
2014-10-29 07:23:00 - 2014-10-28 22:24:10
Mısır kendi ayağına kurşun sıkmış olur

Türklerin Mısır’a ticarette önemli katkı verdiğine vurgu yapan TİM Başkanı Büyükekşi, “Mısır’ın Türkiye ile ilgili Ro-Ro seferlerini iptal etmesi kendine zarar verir. Çünkü orada 2 milyar dolarlık yatırım yapan Türk firmaları, Mısır hanesine ihracat yazdırıyor” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Mısır’ın Türkiye ile Ro-Ro seferleri anlaşmasını yenilemeyeceğine yönelik haberle ilgili olarak, “Bu tip uygulamalar, Türkiye’den çok Mısır’a zarar verir. Kendi ayaklarına ateş etmiş olurlar” dedi.
Büyükekşi, Mısır’da bir gazetenin “Mısır’ın Türkiye ile Ro-Ro seferleri anlaşmasını yenilemeyeceğine” ilişkin haberi hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

SİYASET, TİCARET AYRI

“Gelişmiş ülkelerde ticaret ve siyaset ayrı gidiyor. Türkiye’nin siyaset yaptığı ülkelerde de bunun böyle olması gerekiyor. Burada özellikle az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde zaman zaman bu ve benzeri sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Burada Mısır ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilere bakıldığında özellikle Türklerin Mısır’a çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.”
Türklerin Mısır’da 2 milyar dolar değerinde yatırımı olduğuna işaret eden Mehmet Büyükekşi, “Bunların tamamı Mısır’ın iç piyasasına değil, Mısır’da üretim yapıp, istihdam oluşturup ihracat yapmak üzere yapılmış yatırımlar. Onun için bu tip uygulamalar, Türkiye’den çok Mısır’a zarar verir. Kendi ayaklarına ateş etmiş olurlar” diye konuştu.

260 BİN YENİ İSTİHDAM

Anket sonuçlarını da açıklayan Büyükekşi, 4. çeyrek beklentisinin olumlu olduğunu, ihracatçıların en büyük sorununun enerji maliyetleri, döviz kurundaki hareketlilik ve hammadde fiyatlarındaki yükseklik olduğunu kaydetti. Bu yılın 4. çeyreğinde 260 bin yeni istihdam oluşturma planlandığını dile getiren Büyükekşi, “İhracatçılarımız yeni fırsatlara ve pazarlara odaklanıyor” dedi. Büyükekşi dolarda 2014 yıl sonu dolar/TL beklentisinin 2,26 olduğunu kaydetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23