• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milliyet’e büyük tepki

Yeniakit Publisher
2013-01-28 23:49:00 - 2013-01-28 23:55:45
Milliyet’e büyük tepki

Kartel medyası milletin değerleri ve dini duygularına yönelik hakaretlerine her gün bir yenisini ekliyor. Bunun en son örneği Milliyet gazetesinde yaşandı.

İRFAN OKUR / ANKARA   -  Avukatlara başörtüsü yolunu açan Danıştay kararından rahatsız olan Milliyet gazetesinde yayınlanan Ercan Akyol imzalı karikatürde, Hukuk Fakültesi’ni bitirip avukat olan başörtülü genç bir kızla, okumamış çarşaflı bir kadın karikatürize edilirken, “Benim gibi olmak için senelerce okuyup ta avukat olmaya ne gerek vardı ayol kııız?..” ifadesi kullanılıyordu.
SOSYAL MEDYA BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ
Ercan Akyol’un çizdiği bu karikatür sosyal medyada infialle karşılanırken, meslektaşları da tepkili. Sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter’den karikatürü kınayan ve Akyol’un özür dilemesini isteyen çok sayıda bildirim paylaşıldı. Çok sayıda kullanıcının desteği ile çığ gibi büyüyen tepkiye; YobazErcanAkyol ve SenNeyinKafasındasınEyMilliyet üzerinden çok sayıda paylaşım gönderildi.   
“MİLLETİN DEĞERLERİNE DİKKAT EDİLMELİ”
Karikatürist Kemal Güler de, karikatür çizerken milletin değerlerini ön planda tutmak gerektiğini ifade ederek, “Bazı medya grupları milletin değerlerine hakaret etmeyi alışkanlık haline getirdiler” dedi. Karikatür çizmenin belli mesuliyetler getirdiğini belirten Güler, her türlü değerin göz önüne alınması gerektiğini söyledi. Karikatürün ağır hakaret içerdiğinin altını çizen Güler, sorumluların özür dilemesi gerektiğini dile getirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23