• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milli otomobil bize yakışır!

Yeniakit Publisher
2014-11-11 08:11:00 - 2014-11-11 07:49:12
Milli otomobil bize yakışır!

Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Kösemusul, 10 yıllık tecrübe, yeni yapılacak organize sanayi bölgesi ve limanla önemli bir altyapıya sahip olan Sakarya’nın milli tank ve treni, yapacağı milli otomobil ile süslendirebileceğini söyledi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, kentin yerli otomotiv üretimi için gerekli şartları taşıdığını belirterek, “Otomotiv konusunda 10 yıllık birikimimizle, Karasu’da yeni yapılacak limanımızla, çok önemli işçilik referansımızla, halkımızla, altyapımızla, yeni kuracağımız OSB’lerimizle, milli tank, tren çalışmalarımızı yerli otomobille süsleyeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

UZUN ZAMANDIR ÇALIŞIYORUZ

Kösemusul, Sakarya’nın yerli otomobilde söz sahibi olması için uzun zamandır çalıştıklarını söyledi. Yerli otomobil üretme fikrinin kentteki sanayicileri heyecanlandırdığını ifade eden Kösemusul, Sakarya’nın otomotiv sektörüne yabancı olmadığını, mazisinin bir asır öncesine dayandığını anlattı.

Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın, savaşta kullanılmak için 1915’te ahşap araba üreten şehirden dünyada sıfır hatayla üretim yapan Toyota gibi bir markaya ev sahipliği yapan kent haline geldiğine işaret ederek, bölge insanının otomotiv sektörüyle çok özel bağının olduğunu vurguladı.

ALTYAPI HAZIR

Otomobil konusuyla alakalı tüm hizmet paydaşlarının ortak akılda buluşup, vizyon oluşturduğuna dikkati çeken Kösemusul, bu kapsamda Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Otomotiv Mühendisliği Bölümü’yle ilgili çalışmalarının tamamlandığını ve buraya gelecek yıl öğrenci alınacağını söyledi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da üniversite olarak, otomotiv sektörünün Sakarya’da gelişmesiyle ilgili istenen desteği karşılama yönünde hazır olduklarını belirtti ve Sakarya’nın akademisyen olarak büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

CEVAP VEREBİLECEK KONUMDAYIZ

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Otomotiv konusunda 10 yılık birikimimizle, Karasu’da yeni yapılacak limanımızla, çok önemli işçilik referansımızla, halkımızla, altyapımızla, yeni kuracağımız OSB’lerimizle, milli tank, tren çalışmalarımızı, yerli otomobille süsleyeceğimizi düşünüyoruz. O anlamda Sakarya’ya yerli otomobilin yakışacağını düşünüyoruz. SATSO olarak çalıştay düzenledik. Sakaryamız yerli otomobile cevap verebilecek konumda” dedi.

Başkan Mahmut Kösemusul,  “Ana sanayi olarak talep ettiğimiz yerli otomobille ilgili İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz. Babayiğitlere yiğitlik yapmak istiyoruz. Bu anlamda milli otomobilin Sakarya’ya yakışacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23