• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milli medikal şart

Yeniakit Publisher
2014-10-08 08:12:00 - 2014-10-07 21:31:38
Milli medikal şart

Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, dışarıya medikal sağlık hizmetleri için milyar dolarlarca para ödendiğini belirtti. Bu alanda milli bir projelerinin olduğunu söyleyen Şahin, “Hükümetimizin yerli üretime olan desteklerini göz önüne alarak bu alanda da kendimize yetecek Milli Medikal Organize Sanayi Bölgeleri kurabiliriz” dedi.

İBRAHİM ACAR / ANKARA  - Sağlık alanında hizmet veren yerli kuruluşlar tıbbi cihaz teminini büyük oranda yurtdışından sağlamakta. Sebebi ise yerli üretimin yok denecek kadar az olması ve ihtiyacı karşılayamaması. Konuya dikkat çeken Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, 2006-2010 yıllarında sadece tomografi ve röntgen cihazlarına 737 milyon dolar, tıbbi cihaz ve sarf malzemesine de yaklaşık 5 milyar dolar ödenmesinin yerli üretime yönelme ihtiyacını doğurduğunu belirterek, “Hükümetimizin yerli üretime olan desteklerini göz önüne alarak bu alanda da kendimize yetecek Milli Medikal Organize Sanayi Bölgeleri kurabiliriz” dedi.

MİLLİ MEDİKAL ŞART

Gelişen teknoloji ile birlikte önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde Türkiye’nin tıbbi cihaz çöplüğüne döneceğinin altını çizen Şahin, “Türkiye’nin medikal cihaz veya sarf malzemelerini üretip satacak kapasitesi olduğunu daha önce vurgulamıştık. Bunun için de Milli Medikal Organize Sanayi Bölgeleri kurulmalı. Milli Medikal Organize Sanayi Bölgeleri’nin kurulmasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere TAİ, ASELSAN, TÜBİTAK, üniversiteler, Maliye ve Çalışma Bakanlıkları gibi kurum ve kuruluşların öncülüğünde özel sektör aktörleri ile birlikte yapılması gerektiğini düşünüyorum. Milli Medikal Organize Sanayi Bölgeleri’nin kurulmasında yardımcı kuruluş olarak da MİT’i de ekleyebiliriz. MİT’in bu konuda gerek proje güvenliği gerekse de bu pazara girme aşamasında yardımları mutlaka olacaktır” diye konuştu.

KÜRESEL GÜÇLER PROJEYE KARŞI ÇIKACAKTIR

Küresel sermaye aktörlerinin Türkiye’nin milli tıbbi cihaz üretimini hoş karşılamayacağını vurgulayan Şahin, “Türkiye bundan tam 14 yıl önce cep telefonu üretimi yapmış ancak ne hikmetse üretim bir anda bıçak gibi kesilmişti. Tam burada Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın iradesi devreye girmelidir. Yoksa bu proje de yalan olur. Milli Medikal Organize Sanayi Bölgeleri kurulması projemizin ülkemizin gelişmesi, yurtdışına ödediğimiz paraların ülkemizde kalacak olmasından dolayı önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunun yanında bu sektör ülkemizdeki nitelikli ve niteliksiz iş gücünün istihdam edilmesi açısından da önemlidir. Projenin devreye girmesi durumunda İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Konya, Diyarbakır, Çorlu Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirmeyi düşünüyoruz” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23