• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milli Eğitim Bakanlığı yayınladı! İlkokullarda yeni dönem

Yeniakit Publisher
2023-09-26 15:22:00 -
Milli Eğitim Bakanlığı yayınladı! İlkokullarda yeni dönem

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokulda test yerine süreç odaklı öğrenme yaklaşımına yönelik örnek "ölçme araçları" yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilkokullarda ölçme değerlendirme çalışmalarına yönelik test sistemi yerine geliştirilen "süreç odaklı" öğrenme yaklaşımı çerçevesindeki biçimlendirici değerlendirmeye dayalı örnek ölçme araçları yayımlandı.

MEB’den yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin akademik ve sosyal gelişiminin takibi, gelişim düzeylerinin izlenmesi ve süreç odaklı değerlendirme yaklaşımın benimsenmesi kapsamında biçimlendirici değerlendirmeye yönelik örnek ölçme araçları hazırlandı.

Süreç odaklı değerlendirme yaklaşımı çerçevesindeki biçimlendirici değerlendirmeye dayalı örnek ölçme araçlarına, Bakanlığın internet sitesinden erişim sağlanabilecek. Test sistemi yerine geliştirilen örnek ölçme araçları, ders etkinliklerinin bir parçası olarak kullanılacak ve böylece öğrenciye anında geri bildirim verilecek.

Bakanlık tarafından bundan sonraki süreçte de benzer örnek ölçme araçlarının yayımlanması bekleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gerçek

Bakanlık kitap dağıtmadan önce öğretmenlerin görüşlerine başvurmalıdır. Madem kaynak kitaba yönelim var, o zaman kaynak kitap formunda hazırlanmalıdır kitapları. Her sene aynı terane... Birinci sınıf Türkçe ders kitabı uzun ve ilgisiz bir metinle başlar mı, hiç mi pedagoji bilgisi yok hazırlayanların vesselam..

Sesli düşünmek

Aynen öyle
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23