• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milletin alın terini faiz lobisine yedirtmeyeceğiz

Yeniakit Publisher
2013-06-07 22:46:00 - 2013-06-07 21:46:53
Milletin alın terini faiz lobisine yedirtmeyeceğiz

Fas, Cezayir ve Tunus’taki temaslarının ardından dün sabaha karşı muhteşem bir karşılamayla Türkiye’ye dönen Başbakan Recep Erdoğan, Türkiye düşmanı uluslararası çevrelerin emellerine dikkat çekti. Atatürk Havalimanı’nda kendisini karşılayan onbinlerce İs

İBRAHİM ACAR / MEHMET ÖZMEN
Fas, Cezayir ve Tunus’taki temaslarının ardından dün sabaha karşı yurda dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havaalanı’nda kendisini karşılayan onbinlere ve ekranı başındaki milyonlar hitaben tarihi bir konuşma yaptı.
Bir haftadır, Gezi Parkı olaylarını bahane ederek ortalığı yangın yerine çeviren çevrelerin bütün kışkırtmalarına rağmen ağırbaşlılığını koruyan milletin merakla beklediği bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik ve siyasi istikrarını hedef alan mihraklara sert çıktı.
DOST VE KARDEŞ ÜLKELER
TÜRKİYE’YE İNANIYOR
İş gezisi boyunca ziyaret ettiği üç ülkeden sevgi getirdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Sizlere Fas’taki kardeşlerimin selamlarını getirdim, sizlere Cezayir’deki kardeşlerimin selamlarını getirdim, sizlere Tunus’taki kardeşlerimin selamlarını getirdim. Değerli kardeşlerim, Allah kardeşliğimizi daim etsin inşallah. Rabbim birliğimizi, dayanışmamızı, muhabbetimizi daim etsin inşallah. Oradaki kardeşlerimiz, oradaki yöneticilerimiz hep şunu söylediler; ‘Bunların hepsi geçer’ dediler. ‘Çünkü biz size inanıyoruz’ dediler” dedi.
BİZİM VANDALLIKLA İŞİMİZ OLMAZ
Yunus Emre’nin “Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim” sözünü hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Biz hiçbir zaman gönüller yıkmanın, gönüller kırmanın tarafında değil, gönüller yapmanın tarafında olduk. Ama dik durduk, dikleşmedik. Bizim kavga ile çatışma ile işimiz olmaz, bizim vandallıkla, vurup kırmayla, yakıp yıkmakla, kırıp dökmekle işimiz olmaz” diye konuştu.
Türkiye düşmanı uluslararası ekonomi çevrelerin emellerine dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kardeşlerim, biz yapmayı biliriz ve bugüne kadar da yaparak, üreterek, inşa ederek, Türkiye’yi büyüterek bugünlere geldik. Şimdi altını çiziyorum; faiz lobisine rağmen buralara geldik. Bu faiz lobisi şu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini zannediyor. Şunu bir defa çok iyi bilmeleri lazım; bu milletin alın terini onlara yedirtmeyeceğiz. Bir bankanın genel müdürü çıkıp da bu vandalizmi organize edenlerin yanında olduğunu söylüyorsa bunlar karşısında bizi bulacaklardır” diye konuştu.
ARTIK DÜNYA TÜRKİYE’Yİ KONUŞUYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugünlere Türkiye ekonomisini büyüterek geldiklerini vurgulayarak, şunları kaydeti: “Bizim karşımıza geldikleri zaman ‘Sizin zamanınızda 5 kat daha zengin olduk’ diyenler, işte bugünlerde bizle uğraşmaya başladılar. Biz buralara insanımızı yücelterek geldik. Artık dünya Türkiye’yi, Türk insanını konuşuyor. Böyle bir dönemde nereden çıktı bu işler? Biz bugünlere ‘ya sabır’ diyerek, ‘sabreden zafere ulaşır’ diyerek geldik. Herkes şunu bilsin, biz Türkiye’yi kardeşlik üzerine inşa ederek, kardeşlikle büyüterek, kardeşliği yücelterek bugünlere geldik. 76 milyonun hiçbir ferdini ayırt etmedik. Birileri diyor ki, ‘Başbakan yüzde 50’nin başbakanı olduğunu söylüyor’. Elinize, dilinize dursun. Biz bugüne kadar 76 milyonun hizmetkârı olduğumuzu söyledik. Türkiye’nin en batısından en doğusuna kadar ayırt etmeden hizmet götürdük.”  
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23