• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Millete hakaret etmişti... Cihan Kolivar öldü

Yeniakit Publisher
2024-09-05 11:37:00 - 2024-09-05 13:05:31
Millete hakaret etmişti... Cihan Kolivar öldü

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar siroza bağlı kalp krizi sonucu öldü. Kolivar Türk milletine ettiği hakaretle gündeme gelmişti. Aynı zamanda Kolivar, tüm fırınların iflas edeceğini ileri sürmüştü.

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar öldü. 67 yaşındaki Kolivar'ın ölüm haberini avukatı tarafından duyuruldu. Kolivar'ın ölüm sebebinin siroza bağlı kalp krizi olduğu ifade edildi. Cihan Kolivar'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

Türk milletine hakaret

Türk toplumu ekmek tükettiği için AK Parti'nin uzun süredir hükümette olduğunu belirterek hakaretler savuran Kolivar, "Ekmek aptal toplumların gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber konuşmuyorum. Türkiye'de kişi başı ekmek tüketimi 210kg, İsveç, Norveç Danimarka, Japonya, İngiltere'de de 45-50kg. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 senedir başında yöneticiler duruyor." demişti. Bu sözlerin ardından "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçundan tutuklanmıştı.

Zam kurnazlığı

Maliyet artışlarının yükseldiğini ileri süren Kolivar, “Fırınımda aynı işçi, kira, yakıt, sigorta, dağıtım ücretiyle ben Ankara gibi 12 bin ekmek de yaparım. Benim fırıncım peşin 3-3.5 bin ekmek yapıyor. Maliyet çok artıyor. Bu vatandaşa yükleniyor. Hem fırıncı para kazanamıyor. Kapasite olmadığı için pazar yok. Pazarda bakkal markete beş liralık ekmeğin dörtte birini iskonto veriyor. Çoğu markette 125 kuruş iskonto var. Geçen sene bir kilo ekmek 12.5 lira, şimdi 20 liradır. Ekmek yüzde 54 zamlanmış fakat ekmeğin bütün girdileri yüzde 300’ün üzerindedir. Geçen sene Kasım’da maya 75 lira, şimdi ise 350 liradır. Televizyonda halk ekmeğin geçen seneki fiyatını alıyorlar bir de şimdiki fiyatı alıyorlar. Ekmeğe yüzde 200 zam diyor. Yüzde 54’tür, hesap bilmiyorsanız program yapmayın." demişti. Zam yapılmaması durumunda fırınların batacağını ileri sürmüştü. Aradan geçen 3 yıla rağmen Kolivar'ın istediği zam yapılmadı ve fırınlar batmadı!..

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet Tanriverdi

Ateşi bol olsun

yüksek mertebeden ölüş

sirozdan ölmemiştir canım, olur mu hiç.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23