• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milei: Arjantin, Almanya'ya benzeyebilirdi

Yeniakit Publisher
2024-04-16 04:08:00 -
Milei: Arjantin, Almanya'ya benzeyebilirdi

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, "Kongre'ye gönderdiğimiz reformlar kabul edilseydi Arjantin, 20 yıl içinde Almanya'ya benzeyebilirdi" dedi.

ABD ziyareti kapsamında, özel bir dergiye konuşan Milei, ülkesinin Batı'nın değerlerini benimsemesini ve bu yönde gelişmesini umduğunu belirtti.

Göreve ilk geldikleri ayda Kongre'ye çok sayıda reform paketi sunduklarını hatırlatan Milei, "Aslında ilk ayda Kongre'ye gönderdiğimiz reformlar kabul edilseydi Arjantin, 20 yıl içinde Almanya'ya benzeyebilirdi. Yani Arjantin, bir anda 90 sıra sıçrama yapabilirdi." ifadelerini kullandı.

Milei, ülkesinin popülaritesinin son yıllarda hızla arttığını vurgulayarak, "Kültürel mücadelenin sonuç verdiği kanaatindeyim. Arjantinliler, olgunlaşmaya karar verdi ve yumruklarını masaya daha sert vuruyor, neticede bir şeylerin değişmesine yardımcı oluyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Florida'da Amerika Kıtası Kalkınma Bankası (IDB) Başkanı Ilan Goldfajn ile bir araya gelen Milei, daha sonra Teksas'a geçerek iş insanı Elon Musk ile görüşmüştü.

Kaynak: AA

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Leyl....

Arjantin zaten eski Paramiliter Israel Nazi ve Nazi eskilerinin pek sevdikleri saklandiklari biryer.. Simdi bu Falkland Adalar Savasini Ingiltere Ile bilenler bilir 3 gün süren 1 kayaliklarin isgali Margaret Teacher Donemine sanirsam.. Burasinin onemi Denizdeki petrol yataklaridir. Deniz tabanindaki.. Yoksa öyle Sömürgesi filan davasi degildir. Arjantin petrol zengini bir ulke, Sionizme uymayan tüm baskanlari rahmetli rahman kavusuyor.. Chavez gibi! Ama bu petrolun cikarilmasi ve i$letilmesi yasak ve ABD'nin inisiyatifi de bir konu dur..

Leyl....

Geçtiğimiz günlerde İsrail'e yaptığı ziyaret sırasında Yahudi olmak istediğini dillendiren Milei, pazartesi günkü ziyaretinde uzun süredir alay ettiği Papa ile arasını düzeltmek için hediye olarak kurabiye ve bisküvi götürdü.Bu tiynetde bir Adam yani :)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23