• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mezardan babam kalksa imtiyaz yok

Yeniakit Publisher
2014-01-15 20:56:56 - 2014-01-16 10:04:01
Mezardan babam kalksa imtiyaz yok

Küresel yatırımcı sayısının 3-4 binden 36 binlere, küresel doğrudan sermaye girişinin ise 130 milyar dolarların üzerine çıktığını belirten Şimşek, bu rakamların da ülkede reform yapıldığını, şeffaflığın ve öngörülebilirliğin arttığını, Türkiye’nin iyileştiğini gösterdiğini ifade etti. Bakan Şimşek, “Buna karşın Türkiye’nin başarısı içeride de dışarıda da dikkat ve tepki çekiyor. O da anlaşılabilir bir şeydir. Çözüm sürecine ilişkin bir hazımsızlık var. Halbuki çözüm süreci bu ülkenin bekası için çok kritiktir. Şu veya bu şekilde başka kılıflar altında bu tür gelişmelere yönelik birtakım tepkiler söz konusu, milletimiz bunu görüyor” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ SERVİSİ - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Siyasi operasyonlar nedeniyle bir belirsizlik, bunun bir yansıması olacaktır. Vatandaşımıza maalesef bunun bir yansıması söz konusu. Ama bunun geçici olacağı kanısındayız” dedi. Şimşek, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi gerçekleşmelerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

BAŞARILI BİR YIL GEÇİRDİK

Türkiye ekonomisinin büyüme açısından 2013 yılına bakıldığı zaman oldukça iyi bir yıl geçirdiğini vurgulayan Şimşek,  “Aslında yüzde 4’e yakın bir büyüme gelişmekte olan ülkelere oranla yadsınacak bir büyüme değildir” diye konuştu. 2013’te merkezi bütçe giderlerinin 407.9 milyar lira, merkezi yöneti bütçe gelirlerinin ise 389.4 milyar lira olarak gerçekleştiğini  açıklayan Şimşek, “Geçen yılsonu itibarıyla 18,4 milyar lira bütçe açığı oluştu. Bütçe açığı başlangıç hedefine oranla tam 15,5 milyar lira aşağıda gerçekleşmiştir. Bu çok ciddi bir başarıdır” şeklinde konuştu. “2013 yılının sonunda bütçe açığının GSYH’ye oranı 1985’ten beri elde edilen en düşük 3. açık” diyen Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye 1985’ten sonra 3 defa açığı çok düşük düzeye çekmiştir. Bunların üçü de AK Parti Hükümetleri döneminde gerçekleşmiştir. Bu anlamda 2013 yılı da oldukça iyi bir yıldır.”

MEZARDAN BABAM KALKSA...

İzmir’deki liman işletmesine yönelik operasyona ilişkin, “İnternet sayfalarında veya tapelerde adı geçen şahıslara veya firmaya uhdemizdeki birimler nezdinde en ufak bir ayrıcalık, menfaat veya kolaylık asla ve asla sağlanmamıştır” diyen Şimşek, bürokratlarına da seslenerek, “Mezardan babam kalksa, gelse ve sizden bir şey talep etse yapmayın” dedi.

HALK KOMPLOYU GÖRÜYOR

Türkiye’de son dönemde yaşanan siyasi gelişmelerin ekonomiye etkilerinin sorulması üzerine Şimşek, şunları kaydetti: “Halkımız bunun bir komplo olduğunu, bunun aslında yolsuzluk kılıfında bir siyasi darbe ve operasyon olduğunu görmeye başladı. Ben söylemiyorum bunu, anketler söylüyor. Yani ters tepmiştir. Hal böyleyken, milli irade güçlü bir şekilde inşallah mart ayı sonunda tecelli edecek ve bu sorunları bu şekilde aşacağız.”

Görevden alınan bürokratlar Koç’a haber uçuranlar mı?

HALİL CÖMERT / İSTANBUL - Fethullah Gülen’e ait ses kayıtlarında ortaya çıkan ve Maliye Bakanlığı’nın vergi incelemesi için müfettiş göndereceğini Koç Grubu’na önceden haber veren kişinin kim olduğu merak ediliyor. Gülen’in “Zannedersem tedbir aldılar. Haberdardılar” şeklinde ifşa ettiği ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay’ın da “Evet Efendim. Teşekkür ettiler efendim o hususta” şeklinde teyit ettiği haber uçurma işini kimin yaptığı konusunda gözler Maliye Bakanlığı’na çevrilmiş durumda. Geçtiğimiz yıl detaylı bir teftiş için müfettiş gönderdiği Koç Grubu şirketlerine kimin önceden haber verdiği konusunun Akit ve diğer bazı gazetelere yansımasının ardından Maliye Bakanlığı’nın konuyu gündemine aldığı öğrenildi.  Zaman’ın “kıyım” olarak lanse ettiği görevden almalarda ismi geçen Maliye Bakanlığı bürokratları şunlar: “Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürü Metin Akdamar, DMO Muhasebat Genel Müdürü Mehmet Sarıtaş, Gelir Politikaları Genel Müdürü Ünal Tayyan, Maliye Yüksek Eğitim Merkezi Başkanı Bahadır Özkan, Gelir İdaresi Başkanı Yardımcısı Mustafa Güneş, Bakan Mehmet Şimşek’in Özel Kalem Müdürü Abdülhamit Yıldız, Gelir İdaresi Daire Başkanları Ömer Kaya ve Mustafa Atmaca ile Gelir İdaresi Grup Başkanları Mehmet Çankaya ve Hüdaverdi Akkoca.”  

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23