• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Metiner: NYT ile Pensilvanya’nın ipleri aynı ellerde

Yeniakit Publisher
2014-09-19 11:09:00 - 2014-09-19 11:25:07
Metiner: NYT ile Pensilvanya’nın ipleri aynı ellerde

Paralel devlet yapılanmasının lideri olduğu iddia edilen Fetullah Gülen, önceki gün ABD’nin önde gelen beş gazetesine IŞİD’in eylemlerini kınayan bir ilan verdi.

Aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hacı Bayram Veli Camii’nden çıktığı sırada çekilmiş bir fotoğrafı basarak Türkiye’nin IŞİD’e adam topladığı iftirasını atan New York Times’ın da olduğu beş gazetede yayınlanan ilanda, “IŞİD zulmü en ağır şekilde lanetlenmeli” denildi.  “IŞİD zulmü en ağır şekilde lanetlenmeli” başlıklı ilan önceki gün New York Times, Washington Post, Chicago Tribune, Wall Street Journal ve Los Angeles Times gazetelerinde yayınlandı. Amerikan’ın önde gelen 5 büyük gazetesine verdiği ilan ile IŞİD örgütünü lanetleyen Gülen, örgütün eylemlerinin İslam’ı lekelediğini ifade etti. Gülen, “Her türlü azınlığa veya masum sivillere uygulanan baskı ya da zulüm Kur’an’ın düsturlarına ve Efendimiz’in (SAS) sünnetine tamamen zıttır” dedi.

Aynı Gülen, İsrail’in hiçbir katliamında IŞİD’e yönelik eyleminin onda birini İsrail için denemedi.  Gülen, İsrail’in Mavi Marmara saldırısı ile vatandaşlarımızı katletmesi karşısında bile İsrail’i otorite olarak niteleyip katil devlet yanlısı açıklamalar yapmıştı. Gülen, İsrail’in son Filistin saldırısı sırasında yayınladığı taziye mesajında da İsrail’e en ufak bir tenkitte bulunmamıştı. 

“GÜLEN, NEDEN İSRAİL’E SES ÇIKARMIYOR?”

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, terör dolayısı ile IŞİD’in lanetlenmesine diyecek bir şeyimiz yok” diyerek “Terörün her türüne karşı olan insanlarız ve teröre bin kere lanet olsun. Ama niye sadece IŞİD? Neden İsrail’in vahşi devlet terörü karşısında Pensilvanya’daki zat sesini çıkarmaz?” dedi. 

“Niye Suriye’de Müslümanlar katledilirken Esed rejimini kınayan bildirilerin altına imza atmaz.  Niye Amerikalıların politikalarına ses etmez?” diye soran Metiner, “Kendi adıma bunu garipsemiyor ve eleştirmiyorum da. Gülen; kendi konumu, kimlerin safında durduğunu çok net biçimde ortaya koyuyor. IŞİD’e karşı uluslararası konsorsiyumun oluşturulduğu bir dönemde böyle bir mesaj yayınlaması kendisini destekleyen uluslararası birliğin bir parçası olduğunu göstermesi bakımından da manidardır” diye konuştu.

PENSİLVANYA İLE NYT’NİN İPLERİ AYNI ELLERDE

Gülen’in IŞİD’i kınayan mesajının başta Türkiye’yi IŞİD’in arkasında yer alan ülke olmakla ihtam eden iftiracı New York Times gazetesinde yayınlanmasına da değinen Metiner, “Bunlar iş bilirliğinin somut belgeleridir. Paralel yapının yargı ayağını oluşturan unsurlar MİT TIR’larına operasyon düzenlemişlerdi. Gerekçesi ise IŞİD’e askeri yardım götürüldüğü iddiası idi. New York Times’ta yer alan “IŞİD terörünün arkasında Türkiye var” söylemi ile Pensilvanya’nın söylemi birebir aynı. Bunlar aynı merkezden yönetildiklerini ortaya koyuyor. New York Times’ın ipini elinde tutan güçlerle Pensilvanya’nın ipini tutanlar aynı güçler” şeklinde konuştu.


Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23