• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meteoroloji duyurdu: Fırtına, kar yağışı İstanbul'a kuvvetli geliyor dikkat! Yeni hava durumu raporu ve uyarılar

Yeniakit Publisher
2023-02-09 21:09:00 - 2023-02-09 21:23:21
Meteoroloji duyurdu: Fırtına, kar yağışı İstanbul'a kuvvetli geliyor dikkat! Yeni hava durumu raporu ve uyarılar

İstanbul kar yağışının etkisiyle beyaz büründü. İstanbul'da uzun süredir beklenen kar yağışı bir süredir aralıklarla etkili olmaya devam ediyor. Yüksek kesimlerde etkisini sürdüren kar yağışı ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son hava durumu raporu yayımlandı. Öte yandan Öğle saatlerine kadar İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevreleri ile Balıkesir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Marmara ve Kuzey Ege'de de kuvvetli rüzgar etkili olacak. Peki İstanbul'da kar yağışı sürecek mi, son durum nedir? İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek ve ne zaman bitecek? İşte İstanbul için kritik kar uyarısı: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın, kar yağışı etkili oluyor! AKOM hava durumu raporu

İstanbul'da uzun süredir beklenen kar yağışı Pazar akşam saatlerinden itibaren aralıklarla devam ediyor. Kentin yüksek kesimlerinde beyaz örtüye neden olan kar yağışı alçak kesimlerde ise aralıklarla devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan İstanbul hava durumu raporuna göre sıcaklıklar mevsim normallerinde altında seyredecek. MGM uyarı yayınlarken gözler kar yağışının ne kadar süreceğine ve ne zaman biteceğine çevrildi.  İstanbul'da kar yağışına ilişkin son veriler ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı. 

İstanbul'da kar yağışı etkisini sürdürürken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kar yağışı uyarısı geldi. Ocak ayında yaşanan kış kuraklığının ardından Şubat ayında yurt geneli soğuk hava dalgası etkisine girdi. MGM tarafından yayınlanan hava durumu raporuna göre; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Kırklareli kıyıları, İstanbul, Balıkesir'in kuzeyi, Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Peki İstanbul'da kar yağışı sürecek mi, son durum nedir? İşte, İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek ve ne zaman bitecek? sorusuna ilişkin hava durumu tahminleri...

KAR YAĞIŞI ETKİSİ SÜRÜYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günler öncesinde Türkiye'nin batısında etkili olacak kar ve fırtına için uyarılarda bulundu. Uyarıların ardından İstanbul'da beklenen kar pazar günü başlayan kar yağışı etkisini artırdı.

İSTANBUL'DA BEYAZ ÖRTÜ

TEM ve D-100 kara yolunda yağış nedeniyle sürücüler trafikte yavaş ilerlerken Avrupa Yakası'nda Arnavutköy, Beylikdüzü, Beşiktaş, Kağıthane, Beyoğlu, Fatih, Bahçelievler ve Bakırköy'de kar, aralıklı olarak devam ediyor.

Anadolu Yakası'nda da Beykoz, Ümraniye, Çekmeköy, Kartal, Pendik, Maltepe ve Tuzla'nın yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI SÜRECEK Mİ, SON DURUM NEDİR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan son hava durumu raporuna göre bugün İstanbul'da öğle saatlerine kadar aralıklarla kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Yağışların öğle saatlerine kadar İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevreleri ile Balıkesir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
stanbul'da hava sıcaklığı bugün en yüksek 3 derece olacak. Kent genelinde

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

8 ŞUBAT 2023 METEOROLOJİ HAVA DURUMU

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kırklareli, Kütahya, Eskişehir, Erzurum, Bingöl, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Kırklareli kıyıları, İstanbul, Balıkesir'in kuzeyi, Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Ülkemizin büyük bölümünde görülecek kar yağışlarının Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Kırklareli kıyıları, İstanbul, Balıkesir'in kuzeyi, Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışları ile birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde yağış ve doğu kesimlerin yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BİTECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu raporuna göre İstanbul'da kar yağışının Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri etkisini sürdürmesi bekleniyor. Sıcaklıklar düşerken, Cumartesi günü kar yağışı etkisini azaltacak ve karla karışık yağmur etkili olacak. Kar yağışının Pazar günü etkisini kaybederek parçalı bulutlu bir havanın hakim olması bekleniyor.

6 KENTE SARI KODLU UYARI
Meteoroloji'den 6 kente sarı kodlu uyarı: Meteoroloji; İstanbul, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nur

İstanbulda kar etkili değil olmuyor hava durumu tahminleri tutmuyor ibbnin tuzları çuvallarda eridi yağmur daha etkin soğukta öyle

Özgür Vatandaş

İstanbul Valisi Sayın Yerlikaya'dan istirhamımız şu: Şayet yoğun kar yağışı ve tipinden dolayı hamile ve engellilere idari izin verirlerse lütfen sağlık çalışanları hariç demesin, onun yerine; sağlık kadrosunda çalışanlar hariç desin!  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23