• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MESELE KOBANİ DEGİL HÂLÂ ANLAMADIN MI

Yeniakit Publisher
2014-10-10 09:21:00 -
MESELE KOBANİ DEGİL HÂLÂ ANLAMADIN MI

Yazısını HDP’li Pervin Buldan’ın “Kobani düşerse çözüm süreci biter” açıklaması üzerine inşaa eden Mehmet Barlas, “Meselenin Kobani olmadığı çok açık; amaç, Kobani üzerinden Öcalan’ı devre dışı bırakmak. Kürt hareketi bunun ne kadar farkında bilemiyorum; ama Kobani üzerinden Öcalan’ın bile önüne geçemeyeceği bir savaş fırtınası çıkarmak istiyorlar” diye yazdı...

İŞTE O YAZI:

AK Parti iktidarına ve Tayyip Erdoğan’a takıntılı biçimde düşman olan Beyaz Türklerin her vesile ile “Barış Süreci”ni sabote etmeyi amaçlayan girişimlerini anlamak mümkün. Bunlar her fırsatta Kandil’e koşup “Öcalan sizi satıyor” diye fitne kazanlarının altındaki ateşi körüklemediler mi?

Çünkü onlar “Yeni Türkiye”nin ufkunu açacak kilidin şifresinin “Barış Süreci” olduğunun farkındalar. Yeni bir Anayasa... Türkiye’de her insanın yasalar önünde eşit sayıldığı ve hukukun üstün olduğu, çoğulcu ve özgürlükçü bir düzen... Kurumların ve yasaların her çeşit vesayetten arındırıldığı, egemenliğin gerçekten halka ait olduğu bir demokrasi... (..)

Süreç bitermiş...

Ama kendilerini Kürtlerin temsilcisi olarak gören siyasetçilerin de “Barış Süreci”ni her fırsatta sabote etmeye çalışmaları, anlaşılacak şey değil. Son olarak HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da “Kobani düşerse çözüm süreci de biter” diye açıklama yapmış.

Keşke söylemini daha ileri taşısaydı bu hanım... Mesela deseydi ki...

- Türkiye Cumhuriyeti, elde edilen hakları geri almalıdır. Öcalan’la diyalogun yasak olduğu 1999’lara geri dönülmelidir. Kürtçe yasaklanmalı, HDP Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmalıdır. TBMM’deki Kürt kökenli milletvekilleri Leyla Zana gibi hapse atılmalıdır. Diyarbakır’da Barzani’li, Şivan Perwer’li barış şenlikleri yapılamamalıdır. PKK tekrar terör eylemlerini başlatmalıdır. Bu şekilde Çözüm Süreci iyice bitirilmiş olur... (..)

Öcalan işin farkında

“- Meselenin Kobani olmadığı çok açık; amaç, Kobani üzerinden Öcalan’ı devre dışı bırakmak. Kürt hareketi bunun ne kadar farkında bilemiyorum; ama Kobani üzerinden Öcalan’ın bile önüne geçemeyeceği bir savaş fırtınası çıkarmak istiyorlar. Bundan sonuç alabileceklerini sanmıyorum. Öcalan, savaş lobisinden daha deneyimli biri ve bu fırtınanın arkasında onların olduğunu biliyor.”

- Gezi’yi, 17 Aralık darbesini atlatan bir Türkiye ve barışta kararlı olan bir hükümet var. Savaş lobisi bu kez iç savaş çıkarmayı başaramayacak ve sadece Öcalan’ın verdiği tarihlerle oyalanmak zorunda kalacaktır.”

MEHMET BARLAS / SABAH

Akit Arşiv Sayfasından

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23