• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mesele gerçekten ağaç değilmiş

Yeniakit Publisher
2014-12-01 07:51:00 - 2014-11-30 22:22:26
Mesele gerçekten ağaç değilmiş

Gezi olaylarına destek veren birçok sanatçının CHP’li Yalova Belediyesi tarafından kesilen ağaçlara sessiz kalmalarına sert tepki gösteren sanatçı Ahmet Yenilmez, “Burada ciddi bir ikiyüzlülük vardır, samimi insanlarımızın duygularını istismar vardır. Mesele gerçekten ağaç değilmiş. Bunu Yalova’daki ağaçların kesilmesine sessiz kalmalarıyla kesin olarak öğrenmiş olduk” dedi.

Taksim Gezi Parkı’nda sökülen birkaç ağacı bahane ederek sokakları ateşe veren vandallara destek veren sözde siyasetçi ve sanatçıların, CHP’li Yalova Belediyesi’nin 223 ağacı kökünden kesmesine sessiz kalması, gerçek yüzlerini bir kez daha ortaya çıkarmış oldu. 

Gezi olaylarına destek veren birçok sanatçının Yalova Belediyesi tarafından kesilen ağaçlara sessiz kalmalarına sert tepki gösteren sanatçı Ahmet Yenilmez, Burada ciddi bir ikiyüzlülük vardır, samimi insanlarımızın duygularını istismar vardır. Ben artık şundan eminim ki, Gezi Parkı olayları döneminde bir yerlerden iyi bir destek ve yardım alındı ve bunun karşılığı da ödendi. Mesele gerçekten ağaç değilmiş” ifadelerini kullandı.

GENÇLER KULLANILDI

Sanatçı Ahmet Yenilmez, Gezi Parkı olayları sırasında oradaki yeşili korumaya çalışan gençlerin samimi duygularının istismar edildiğini belirterek, “Bu istismarlarda da ror modeller kullanıldı. Özellikle de bizim sektörümüzden rol modeller kullanıldı. Bu adamlar geldiler iki twit attılar, dünyanın çeşitli yerlerinde olaylarla alakasız fotoğraflar paylaştılar. Milletimiz bunları unuttu. Bu resmen bir düğmeye basış hareketiydi” dedi. 

O dönemde de bu rol modellerin yanlış yaptıklarını, olayları provoke ettiklerini ve milleti tahrik ettiklerini dile getirdiğini belirten Yenilmez, “Gezi olaylarında kaç tane arkadaşımız hayatını kaybetti, Milyarlarca lira heba oldu, bir sürü eve ateş düştü ancak bu sözde duyarlı arkadaşların hiç biri ne hayatını kaybeden gençlerimizin cenazesine katıldılar ne de bu ailelerle irtibata geçtiler. Kendileri sefa içerisinde, birisi Hollanda sokaklarında, birisi Cihangir ve Nişantaşı sokaklarında, birilerinin nerede olduğu belli değil. Kaybolup gittiler. Ne oldu? Yapanın yanına kâr kaldı” şeklinde konuştu.

GERÇEK MESELE

Bugün Yalova Belediyesi’nin 223 çınar ağacını kestiğini belirten Yenilmez, “Şimdi ben de sosyal medya üzerinden bunu sordum, yani ne değişti? Taksim’de 3-4 ağaç yerlerinden sökülüp başka yerlere aktarılırken dünyayı ayağa kaldırdınız, Atatürk Kültür Merkezi’ne Marksistlerin, silahlı örgütlerin liderlerinin, bu memlekette bombalar patlatmış insanların resimlerini koydunuz. Mustafa Kemal’in heykelinin başından aşağı terör örgütlerinin bayraklarını sallandırdınız. Ne oldu peki, Yalova’da kesilen ağaç değil miydi?” diye sordu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23