• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mescid basketbol salonuna çevrilmiş!

Yeniakit Publisher
2013-02-23 21:59:00 - 2013-02-23 22:00:44
Mescid basketbol salonuna çevrilmiş!

Galatasaray Lisesi’nin içinde bulunan ve öğrencilerin namaz kıldığı mescid basketbol salonuna çevrildi. İmamın namaz kıldırdığı mihrab tahta paravanla kapatılırken, hutbenin okunduğu minber ise kaldırıldı. Gazetemize konuşan Galatasaray Üniversitesi Rektö

Galatasaray Lisesi’nin içinde bulunan ve öğrencilerin namaz kıldığı mescid basketbol salonuna çevrildi. İmamın namaz kıldırdığı mihrab tahta paravanla kapatılırken, hutbenin okunduğu minber ise kaldırıldı. Gazetemize konuşan Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, Galatasaray Lisesi’nin içinde bulunan mescidin ne zaman kapatıldığını bilmediğini iddia etti.
MESCİDİN FOTOĞRAFI “DÜNDEN
BUGÜNE GALATASARAY” KİTABINDA
Vefa Semenderoğlu ve Osman Tanburacı tarafından hazırlanan “Dünden Bugüne Galatasaray” adlı kitapta; Galatasaray Lisesi’nin içinde bulunan mescidin fotoğrafı yer alıyor. Söz konusu kitabın 39. sayfasında mihrap ve minberi gösteren fotoğrafın yanında, “Galatasaray’da (Lisesi) bir zamanlar öğrencilerin namaz kılması için bir de mescid vardı. 1907 yangınında büyük hasara uğradı” ifadeleri yazıyor.
MESCİD BASKETBOL SALONU OLMUŞ!
AKİT, Galatasaray Lisesi’nin içinde yer alan mescidin basketbol salonuna çevrildiğini görüntüledi. Mihrap tahta paravanlarla kapatılırken, minber ise tamamen kaldırılmış. Galatasaray Lisesi’nin dışında da basketbol sahası bulunuyor. Galatasaray Üniversitesi ve Galatasaray Lisesi yetkilileri; 1481 yılında Sultan II. Beyazıd tarafından Enderun okulu olarak kurulan Galatasaray Lisesi’nin içinde inşaa edilen mescidin kaldırılmasına yönelik sorularımıza tatmin edici cevaplar veremedi.
OKULDA NAMAZ KILINACAK ODA DAHİ YOK!
Galatasaray Lisesi Müdürü Meral Mercan’ın asistanı Esra Eskimumcu, okullarında mescidin bulunduğunu kitaplardan bildiklerini, mescidin yanı sıra hamamın da kaldırıldığını söyledi.
Eskimumcu, mescidin ne zaman kapatıldığını Galatasaray Lisesi’ne ait olan Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü’nden öğrenebileceğimizi söyledi. Eskimumcu, “Öğrencilerin namaz kılması için bir oda bulunuyor mu?” sorusuna, “Camide namaz kılabilirler. Okulumuzda namaz kılmak için bir alan bulunmuyor” dedi. Okula en yakın cami olan Ağa Camii, Galatasaray Lisesi’nden uzak mesafede bulunuyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23